Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

USA-s põhjustab „mitmekesisuse“ eelistamine võimekusele õppetaseme langust, sealhulgas meditsiinikoolides

-
27.05.2024
Kui “mitmekesisus”. ideoloogia ja poliitika on esiplaanil, siis õppeedukus langeb.
© Scanpix

Tunnustatud meditsiinikool David Geffen School of Medicine, mis asub California ülikoolis Los Angeleses (UCLA), on viimasel ajal hakanud ülikoolide edetabelis langema ja mõnede töötajate arvates on selle põhjuseks vastuvõtukriteeriumid, mis peavad kandidaatide puhul olulisemaks nn mitmekesisust, mitte nende võimekust.

Näiteks kirjutab The Washington Free Beacon, kuidas meditsiinikooli vastuvõtu eest vastutav dekaan Jennifer Lucero 2021. aastal vihastas, kui üks vastuvõtukomisjoni liige kahtles ühe mustanahalise kandidaadi sobivuses kooli, kuna kandidaadi eksamitulemused olid alla keskmise. Lucero olevat selle peale öelnud, et afroameerika naiste suremus on kõigist teistest kõige suurem ja et kandidaadi eksamitulemused ei peaks olema määravad, sest meditsiinikool „vajab selliseid inimesi“.

California osariigi seaduste kohaselt ei ole riiklikel koolidel õigus võtta vastuvõtueksamitel arvesse kandidaadi rassi. Seetõttu tekitas Lucero reaktsioon vastuvõtukomisjoni liikmetes ebamugavust ja üks neist nimetas seda murettekitavaks.

Intervjuus Free Beaconile, aga ka UCLA juhtkonnale esitatud kaebustes, mainivad vastuvõtueksamitega otseselt seotud töötajad, et eksamitulemuste asemel on esikohale seatud kandidaatide „mitmekesisus“, mille tagajärjeks on õppetaseme pidev langus. Kolme viimase aasta jooksul on kool langenud U.S. News & World Report edetabelis 6. kohalt 18. kohale ja mõningail juhtudel on enam kui 50% õpilastest standardtestides läbi kukkunud.

Ühe vastuvõtukomisjoni liikme sõnul on rassipõhine vastuvõtt teinud UCLA-st ebaõnnestunud meditsiinikooli. „Me tahame rassilist mitmekesisust nii meeletult, et oleme valmis selle nimel tegema mööndusi nõudmistes.“

Meditsiinikooli kodulehel on välja toodud rassismivastane tegevuskava, mille järgi on kool pühendunud rassismivastasele võitlusele. Lisaks nõudis meditsiinikool esmakursuslastelt selle aasta märtsis osalemist rassilise võrdsuse teemalisel loengul, mille käigus kutsus külalislektor osalejaid üles kordama loosungit „Vaba Palestiina!“.

Allikad: Breitbart News, The Washington Free Beacon