Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Palaganiks muutunud Eurovisioon hakkab tõsiseltvõetavust kaotama

-
27.05.2024
Isegi võidulaulu esitlus näis mingi sooideoloogia propagandana.
© Scanpix

Kunagi tõsise lauluvõistlusena alustanud Eurovisioon on tänaseks muutunud seguks karnevalist, palaganist, seksuaalsete vähemuste ülistamisest, nihilismist, ülevõllikäitumisest ja paljust muustki mittetõsisest, mistõttu mõnedki kaaluvad seal osalemise lõpetamist.

Kroonika vahendab: “Läti kaalub Eurovisioni lauluvõistlusest lahkumist 2025. aastal. Üle 11 000 inimese on allkirjastanud petitsiooni, milles kutsutakse üles suunama Eurovisionile minevad vahendid hoopis spordi arendamisse.

Petitsiooni algataja Kristaps Bogdanovići sõnul on Eurovision kulukas ettevõtmine, mis ei too riigile otsest kasu, samas aga vajab spordivaldkond rohkem rahastust, et toetada noori sportlasi ja parandada riigi sporditulemusi rahvusvahelisel tasandil ning pakkuda noortele positiivseid eeskujusid edukate sportlaste näol.

Lisaks ei meeldi paljudele see, kuidas esinejad Eurovisioonil käituvad, nende lavašõud jätavad riigi kultuurilisest kuvandist vale mulje.

Praegu arutatakse petitsiooni Läti parlamendis, kuid lõplikku otsust osalemise kohta 2025. aasta Eurovisionil pole veel tehtud. Küll aga on teema saanud palju avalikku tähelepanu ja arutelusid, mis võivad mõjutada Läti tulevikku selles rahvusvahelises lauluvõistluses.

Ka Eestist on aasta-aastalt läinud Eurovisioonile lood, mille kohta siinsed otsustajad arvavad, et tegu on lööva looga, kuid lõpuks jäädakse ikkagi edetabeli tahaossa. Tahetakse olla teiste sarnased, selle asemel, et edendada midagi tõeliselt eestlaslikku, meile omast, nagu seda algselt Eurovisioonil nõuti.

Mõistagi on suurimaks mureks see, et Eurovisioon on läbi imbunud soo- ja seksuaalideoloogiast, nn mitmekesisuspoliitikast, “uusväärtustest” ja muust taolisest, selle asemele, et olla Euroopa riikide muusika kohtumispaik.

Uued Uudised