Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Roheline” Izmailova ei jäänud pidama ka poliitprojekti Eesti 200

-
31.05.2024
Züleyxa Izmailova Tallinna abilinnapeana.
© Kuvatõmmis

Poliitikas on kummalised ajad, kus inimesed põrkavad erakondade vahet ning kõige võõrastavam on vast näha alalist Keskerakonna esindusnägu Jüri Ratast Isamaad esindamas. Poliitprügikastiks nimetatud Eesti 200 aga köhis endi seast välja väga kameeleonliku  Züleyxa Izmailova.

BNS kirjutab: “Eesti 200 juhatus otsustas reedel Züleyxa Izmailova erakonnast välja visata, sest ta on korduvalt rikkunud erakonna põhikirjas sätestatud põhimõtteid.

„Kolleegid on andnud talle korduvalt võimalusi enda realiseerimiseks meeskonna liikmena, aga nädala alguses keskkonnakomisjoni avalikule istungile järgnenud meediakajastustes ületas ta igasuguse kannatlikkuse ja heasoovlikkuse piiri. Kui erakonna eest vastutav juhatuse liige teatab avalikult, et kogu Eesti 200 poliitika ei vasta tema ootustele, siis on ilmselt mõistlik minna oma poliitilisi ambitsioone teostama kusagil mujal. Tajusime järgnevate päevade jooksul, et sarnane veendumus meeskonda lõhkuva käitumise suhtes on tekkinud ka paljude teiste liikmete seas,” rääkis Igor Taro.”

Izmailova oli pikka aega roheliste juht, aga tema ajal muutusid “rohelised” vikerkaarevärvilisteks, sest erakond võttis looduskaitse asemel põhiteemaks geiõigused. Seejärel lasi Izmailova ennast Keskerakonnal abilinnapeaks ära osta, muutudes Reidi tee vastasest selle soosijaks. Lõpuks aga lahkus ta roheliste eesotsast ja lootis karjääri jätkata poliitprojektis Eesti 200, kuid põrus sealgi.

Eesti 200 ongi selline kummaline kooslus, kus praegune erakonna esimees, liberaalglobalistlik geiõiguslane Margus Tsahkna oli kunagi konservatiivse IRL-i juht, aga konservatiivsed vaated polnud tema jaoks. Izmailova välja kihutanud Igor Taro aga on Vikipeeadia andmetel lõpetanud Lomonossovi nimelise Moskva Riikliku Ülikooli ajakirjanduse erialal, tema lõputöö teema oli “Eesti ja Venemaa: üksteise mõistmise teabefaktor”.

Rohelised, “kahesajatajad” ja Izmailova pole ainsad – Keskerakonna osaline lagunemine paiskas “keskid” samuti laiali ja ega Jüri Ratase nägemine Isamaa eesotsas peaaegu Urmas Reinsaluga võrdselt on kummastav. Näis, millal “eksid” Isamaad laostama hakkavad, sest kiiresti tullakse, sama kiiresti minnakse. Aga nii värvi vahetataksegi. Ütleb ju “Viimsest reliikviast” tuttav laulukegi:

Lõpuks on ainult, kõik ainult enesemüümine,
turul me oleme vennad ja õed.
Tükk haaval, jupp haaval,
päev haaval, tund haaval
üksteisel müüme omad usud ja tõed.

Uued Uudised