Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Giorgia Meloni: valimised on referendum kahe vastanduva nägemuse üle EL-ist

-
01.06.2024
Giorgia Meloni – itaallanna, naine, ema, kristlane.

Itaalia peaminister Giorgia Meloni ütles laupäeval, et tuleval nädalal peetavad Euroopa Parlamendi valimised, kus ennustatakse edu konservatiivsetele parteidele, on “referendum kahe üksteisele vastanduva nägemuse üle Euroopa Liidust”.

Meloni parempoolne Itaalia Vennaskond tuli võitjaks septembris 2022 peetud üldvalimistel ja loodab tulemust korrata Euroopa Parlamendi valimistel, mida Itaalias peetakse 8. ja 9. juunil.

“Me oleme pöördepunktis ja see oleks nagu teatud tüüpi referendum kahe üksteisele vastanduva nägemuse üle Euroopa Liidust,” ütles ta tuhandetele Rooma kesklinna kogunenud toetajatele.

“EL peab olema rahvusriikide partner, mitte superstruktuur, mis lämmatab rahvusriigid,” lisas ta.

Meloni rääkis Piazza del Popolos peetud tunniajases kõnes, et pööret paremale on vaja ka mujal Euroopas.

“Meil on selge eesmärk – luua parempoolne valitsus Euroopale ja saata selgelt opositsiooni vasakpoolsed, kes on teinud kõik need aastad meie mandrile suurt kahju,” ütles ta.

Meloni süüdistas EL-i liigses keskendumises regulatsioonidele, eriti roheküsimustes, öeldes, et Euroopast on saanud “bürokraatide paradiis” ja “põrgu neile, kes tahavad teha äri”.

Arvamusküsitlused ennustavad parempoolsetele europarlamendi valimistel suurt edu. Meloni juhib Euroopa Parlamendi üht kahest parempoolsest fraktsioonist: Euroopa Konservatiivid ja Reformistid (ECR). Teine fraktsioon on Identiteet ja Demokraatia. (AFP-BNS-UU)