Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaal suri arvatava islamisti noarünnakus haavata saanud politseinik

-
03.06.2024
Islamisti noarünnakus hukkunud politseiniku mälestuseks tuuakse lilli.

Saksamaa edelaosas asuvas Mannheimi linnas suri pühapäeval 29-aastane politseinik, keda pussitati reedesel meeleavaldusel, teatasid võimuesindajad. Veel viis inimest sai noarünnakus haavata.

“Politseiametnik suri saadud vigastustesse, kui sekkus meeleavaldusel lahvatanud vägivalda,” seisis kohaliku politsei avalduses.

Viimastel andmetel ründas noaga vehkinud mees inimesi, kes osalesid islamivastase kampaaniarühma Pax Europa korraldatud meeleavaldusel. “Politseinikku pussitati mitu korda pähe, kui ta üritas sekkuda,” täpsustas politsei.

Siseminister Nancy Faeser kutsus reedel üles rünnaku asjaolusid põhjalikult uurima.

“Kui juurdlused paljastavad islamiäärmuslikud motiivid, siis on see veel üks kinnitus islamistlike vägivallaaktide suurest ohust,” ütles minister avalduses.

Mitmed poliitikud on nõudnud noarünnaku põhjalikku uurimist. Saksamaal on terrorismiohu tase olnud kõrgel alates ajast, kui Iisrael alustas oma ulatuslikke sõjalisi operatsioone Gaza sektoris.

Saksamaal on suured islamikogukonnad ning sõda Gazas ajas tänavatele tohutu massi moslemeid ja vasakpoolseid, kes toetavad palestiinlasi.

Hiljuti Saksamaalt naasnud eestlane ütles, et see riik on hetkel nagu vulkaan, mis võib iga hetk purustavalt plahvatada. (AFP-STT-BNS-UU)