Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: tänan teid, võime tulemusega igati rahul olla

-
10.06.2024
EU valimiste õhtu, tulemuste ootamine, valimised
© UU

Head sõbrad! Tänan südamest kõiki toetajaid! Nii neid, kes mulle hääle andsid, kui kõiki neid, kes mõnda teist meie erakonna kandidaati oma häälega toetasid. Lõppkokkuvõttes tulid hääled kõige eestimeelsemale erakonnale!

Tänan kõiki meie tublisid eurokandidaate! Tänu teile viisime oma sõnumi igasse Eesti nurka, suhtlesime lugematu hulga inimestega näost-näkku ja olime esindatud kõigis debattides alati parima väitlejaga. See oli seda tänuväärsem töö arvestades, et nimekirja esinumber ja ankrumees on Eesti ühed parimad häältemagnetid!

Tänan kõiki erakonna aktiviste, kes kampaanias kaasa lõid, telkidega väljas olid, rahvaga suhtlesid, meie seisukohti tutvustasid ja materjali jagasid. Teie õlul püsib erakonna edu!
Me võime oma tulemusega igati rahul olla. Meie erakonna protsent võrreldes eelmiste eurovalimistega kasvas, meie erakonnale antud häälte arv samuti. Me tahtsime saada kahte kohta, aga saime algusest peale aru, et see pole küll võimatu, kuid on raskesti tehtav. Lõppkokkuvõttes jäi meil teisest kohast puudu mõni tuhat häält. Me olime üks kahest erakonnast, kes võrreldes eelmiste eurovalimistega oma tulemust parandas. See ei toonud küll lisakohta, aga arvestades, et seitsme mandaadi puhul ongi need nö astmed, mis järgmise mandaadi annavad väga kõrged, pole põhjust nuriseda.

Ja veel! e-hääletanuid oli märksa väiksem protsent, kui paberhääletajaid. Neid oli palju väiksem protsent, kui riigikogu valimistel. Meie sõnum, et e-valimised pole usaldusväärsed, on paljudele kohale jõudnud. Ja loomulikult, liberaalid said jälle suurema osa oma häältest mustast kastist ehk e-valimistega, sellega tuleb lähipäevil edasi tegeleda.

Edasi, Eesti eest!

 

Martin Helme, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees