Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa ja Eesti majandusmured on sarnased, taustaks ilmselt rohepööre, mis võtab Euroopalt konkurentsivõime

-
10.06.2024
Angela Merkel keeras Saksamaa massimigratsiooniga tuksi, Olaf Scholz aga mürkrohelise rohepöördega.
© Scanpix

Saksamaal tabas eurovalimistel valus löök võimulolijaid, kes on väidetavalt majanduse põhja lasknud, ja ka Eestis said nii Reformierakond kui Eesti 200 tagasilöögi (sotside mõningane edu ei näita usaldust nende majanduspoliitika vastu, vaid on pigem isikutel baseeruv). Nagu Eestis, nii ka Saksamaal süüdistavad majandusringkonnad valitsuse suutmatust majandusega hakkama saada ning ka rohepööret.

ERR vahendab: “Saksamaa majandus on stagnatsioonis ning riigi ärieliidi rahulolematus kantsler Olaf Scholzi valitsusega kasvab. Hiljuti kritiseeris teravalt valitsuse majanduspoliitikat ka börsioperaatori Deutsche Börse juht Theodor Weimer.

Saksa majanduse arengut pidurdavad kõrged energiahinnad, liigne bürokraatia ja suur maksukoormus. Valitsus eeldab, et Saksamaa majandus kasvab sel aastal vaid 0,3 protsenti.

Hiljuti pidas Weimer 17-minutilise kõne, seda jagasid seejärel mitmed konservatiivsed majandusteadlased, kes on pikka aega kritiseerinud valitsuse majanduspoliitikat, vahendas Financial Times.

Weimer ütles, et rahvusvahelised investorid ei võta Saksa valitsust tõsiselt ning ei taha enam riigis äri ajada. “Meie kuvand pole kunagi olnud nii halb kui praegu,” rääkis Weimer.

Weimer kritiseeris valitsust ka Saksa autotööstuse hävitamise eest, viidates sisepõlemismootoriga autode järkjärgulisele keelustamise plaanile.”

Kõrged energiahinnad, liigne bürokraatia ja suur maksukoormus ning investeeringute kadumine on seega Eesti ja Saksamaa ühised jooned. Selle tagant joonestub välja Euroopa Liidus juurutatav rohepööre, mis on oma läbimõtlematute meetmetega hävitamas kogu Euroopa konkurentsivõimet maailmamajanduses, sest teised ennast kliimavõitlusega nii ei koorma.

Uued Uudised