Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kui liberaalne peavoolupoliitika kaotab võimu, hakkab ta seal püsimiseks oponente tülli ajama

-
10.06.2024
Praegu püüab liberaalne Euroopa ajada tülli kaks Euroopas võitnud parempoolset jõudu – Marine Le Peni ja Giorgia Meloni juhitavad poliitilised jõud Prantsusmaal ja Itaalias.
© Scanpix

Liberaalne peavoolupoliitika ja -meedia ajavad lõhestavat poliitikat, mis töötab nii – kui ei suuda oponentidest üle olla, siis üritatakse neid lõhestada ja vastandada. See poliitika on väga tuttav ka Eestis.

Euroopa Parlamendi valimistel tegi väga hea tulemuse Itaalia peaminister Giorgia Meloni. Kahtlemata on see Euroopa liberaalidele väga ebameeldiv, sest tema erakonna Itaalia Vennad iseloomustamiseks kasutatakse sõnu “paremäärmuslik”, “parempopulistlik” ja “profašistlik”, nagu seda teeb vasakliberaalne AFP.

Aga Giorgia Meloni on võitnud ning sellest ei saa üle ega ümber. Siis tuleb hakata teda demoniseerima ehk ajakirjanduses kellegagi vastandama ja tülli ajama. Selleks kasutatakse ära teist suurvõitjat, Prantsuse Rahvuskogu mitteametlikku juhti Marine Le Peni ning “oma” europoliitikut, Euroopa Komisjoni presidenti.

“Temaga on flirtinud nii paremtsentristlikku EPP fraktsiooni kuuluv Ursula von der Leyen – kes konkureerib teiseks ametiajaks Euroopa Komisjoni juhtima – kui ka Prantsuse parempopulistide liider Marine Le Pen. /…/ “Ma ei usu, et Meloni tahaks naasta tööle selliste inimestega nagu Le Pen,” ütles mõttekoja Center for Britain and Europe kaasdirektor Daniele Albertazzi. “Tal on vähem saadikuid kui Le Penil, kuid ta on peaminister. Ma arvan, et ta üritab ka edaspidi mängida suurte tegijatega, keskenduda EPP-le” – ja läbirääkimistele Euroopa Komisjoni järgmise juhi üle, ütles ta AFP-le.”

Nagu näha, mängitakse juttudele, et Meloni hülgab teised paremerakonnad ja hakkab flirtima Ursula von der Leyeniga. Nii see ajakirjanduse ja selle niiditõmbajate poliitika käibki – kui ei saa peatada konservatiivsete jõudude võimulepääsemist, tuleb nad elimineerida vastandamise ja tülliajamisega.

Meedia mullitab kogu aeg. Poolas jäi endine võimupartei PiS eurovalimistel vaid pisut enam kui ühe protsendiga alla äärmusliberaalist peaministri Donald Tuski erakonnale, aga seda serveeritakse kui tolle suurt võitu. Ungaris sai hea tulemuse poliitik, kes olevat pärit Viktor Orbani kaaskonnast, olles seega maailmavaateliselt ilmselt Fidesziga sarnane, kuid taas räägitakse temast kui mingist võimsast opositsioonist praegusele poliitikale, kuigi ka võimupartei sai tugeva võidu.

See ongi liberaalse peavoolupoliitika põhimõte “Jaga ja valitse” – kui ei suuda võita, aja tülli. Nii käib see ka Eesti opositsiooni suunal.

Uued Uudised