Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE üks valimislubadusi – Vabadussõja võidusammas – jõudis Tapal järgmisse faasi

-
11.06.2024
VALDO HELMELAID
© Uued Uudised

Tapa Vabadussõja mälestusmärgi rajamiseks korraldatakse ideekonkurss, mille korraldab Tapa vallavalitsus koos Eesti Arhitektide Liiduga. Seni puuduva Vabadussõja väärika monumendi raamine olulisse sõlmpunkti oli Tapa valla koalitsiooni kuuluva EKRE üks valimislubadusi.

Tapa vallavalitsuse liige Valdo Helmelaid (EKRE) tundis heameelt, et protsess on jõudnud mõtteharjutustest konkreetsesse faasi.

Üksiti märkis ta, et see on teema, kus muidu sageli erimeelsustesse kalduvad kohalikud poliitilised jõud on ühisel meelel.

Tema sõnul on tulevane võidusammas üks osa Kirikupargi uuendamise, Keskväljaku ja peatänavate uuendamise laiemas projektis, kujunedes Tapa linna üheks maamärgiks vaksali ja veetorni kõrval.

Mälestusmärk püstitatakse Eesti Vabadussõjas 1918 – 1920 saavutatud võidu austamiseks ja jäädvustamiseks ja teemast tulenevalt peab ideelahendus olema esinduslik ja väärikas, kunstiliselt kõrgetasemeline ja ruumiliselt terviklik, mis arvestab ümbritsevat keskkonda ja rikastab Tapa linnaruumi lisandväärtusega. Võistlusega soovitakse selgitada välja võidutöö, mis on aluseks mälestusmärgi edasisele teostamisele. Ideekonkursi võitjaga sõlmitakse tema pakutud ideekavandi alusel mälestusmärgi teostamise leping. Ideekonkurss on avalik, ühe-etapiline ja anonüümne.

Võistluse preemiafond on 18 000 eurot (I preemia 7000, II preemia 5000, III preemia 3000 ja kaks ergutuspreemiat a 1500 eurot).

Võistlustööde esitamise tähtaeg on 12. september kell 16.