Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Prantsusmaal sõlmivad eurovalimised võitnud Rahvuskogu ja parempoolsed vabariiklased valimisteks liidu

-
12.06.2024
Vabariiklaste juht Eric Ciotti teatab otsusest moodustada liit Rahvuskoguga.
© Scanpix

Prantsusmaa paremerakonna Rahvuskogu (RN) juht Jordan Bardella kinnitas teisipäeval, et tema partei ja vabariiklaste (LR) vahel sõlmitakse pakt erakorralisteks parlamendivalimisteks.

“Kinnitan, et tuleb kokkulepe rahvuskogu ja vabariiklaste vahel,” ütles ta telekanalile France 2 pärast seda, kui LR-i juht Éric Ciotti teatas, et toetab liitu RN-iga.

Ciotti kinnitas, et ta juba pidas kõnelusi RN-i kolmekordse presidendikandidaadi Marine Le Peni ja partei liidri Bardellaga.

Le Pen avaldas tunnustust Ciotti “vaprale valikule” ja “vastutustundlikkusele”, avaldes lootust, et suur hulk vabariiklasi järgneb oma liidrile.

Ta märkis, et tegemist on ajaloolise hetkega, arvestades Prantsuse parempoolsete traditsioonilist keeldumist koostööst Marine Le Peni erakonnaga.

“40 aastat pseudo sanitaarkordonit, mis on põhjustanud paljude valimiste kaotamist, on kadumas,” ütles RN-i parlamendifraktsiooni juht Le Pen AFP-le.

Ciotti samm on tema sõnul suunatud “märkimisväärse” grupi moodustamisele uues rahvusassamblees pärast valimisi. (AFP-BNS)