Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

KUULA I Martin Helme: vastasseis oli muutunud nii lepitamatuks, et ei saanud enam koos edasi minna

-
12.06.2024
Laadime sisu...

ERR-i veebisaates “Otse uudistemajast” rääkis EKRE esimees Martin Helme erakonna sisetülidest ja teisipäevasest juhatuse koosolekust.

“Konflikt oli muutunud nii põhimõtteliseks ja vastasseis nii lepitamatuks, et ei saanud enam koos edasi minna,” ütles Helme, nentides, et muidugi on tal sellest kahju.

Oma erakonnakaaslased tulevad valimisnädalal oma erakonda ja oma erakonnajuhti ründama,  see ei ole lihtsalt erakonna põhikirja rikkumine, vaid see on kogu erakonna maine kahjustamine, sellist asja ei saa lubada, rääkis Helme.

Ta lisas, et tema enda lahkumise puhul erakonna esimehe kohalt oleks EKRE “soinistunud”, ta ei saa niisama jätta erakonda, mida on üles ehitanud 12 aastat.

Kuusiku esimeheks kandideerimise kohta ütles Helme, et mees sai ise ka aru, et tal ei ole tegelikult šanssi esimeheks saada. Helme sõnul oli Kuusik eelmise nädala esmaspäeval hakanud juba „kaupa hõõruma“, et Helme aitaks tal aseesimeheks saada. „Kui mõtlen juhatuse valimiste peale. Mul ei ole probleemi sellega, et erakonna ideoloogiline kannapööre pandaks kongressil hääletusele,“ ütles Helme, et on veendunud, et kannapööre parteilaste toetust ei leiaks.

Helme sõnul kaaluti ka läbi, kas võiks erakonnast väljaviskamised pärast kongressi ära teha, et jääks parem mulje. „Aga mille poolest see parem mulje on. Et teeme kongressi ära ja hakkame kaotajaid välja viskama?“ ütles ta, miks otsustati see enne kongressi siiski ära teha.