Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Anti Poolamets: EKRE tuleb siit tugevamana välja

-
12.06.2024
Anti Poolamets ja Henn Põlluaas

EKRE juhatuse liige Anti Poolamets rõhutas, et jääb kindlasti EKRE liikmeks ja toetab Martin Helmet juhina, kuigi Jaak Valge, Silver Kuusiku ja Henn Põlluaasa väljaviskamisele hääletas vastu. „Ma lootsin lihtsalt, et äkki suudetakse veel ära leppida. See oli positiivne soov. Aga probleemid olid nii suured, et ikkagi ei mahutud enam ühte tuppa ära,“ tõdes ta Delfile.

Meedias on täna kajastatud, kuidas üks osa liikmeid on EKREst välja astunud. „Tavaliselt sellised sülemlemised, nagu mesinikud ütlevad, ongi sellised, et teatud hulk läheb,“ illustreeris ta ja tõi eraldi välja, kuidas usub, et EKRE tuleb sellest kõigest kokkuvõttes tugevamana välja.
Poolametsa üllatas programm, millega Martin Helme kriitikud kongressi eel välja tulid. „EKRE peaks nende meelest peavoolustuma ja olema poliitiliselt korrektsem, et saada valitsusse. Samas seni oli Põlluaas ju üks teravamaid sõnavõtjaid. Valge oli samuti väga terava ütlemisega. Miks endale piiranguid seada? Nad lähevad uue sõnumiga vastuollu sellega, kuidas seni tegutsenud.“

Poolametsa hinnangul ei peaks EKRE oma senist olemust muutma. „Kui rahvusriik on ohus ja majandus halvas seisus, siis peab olema aus, otsekohene ja selgete sõnumitega. Seda liini ajamegi.“ Poolamets lisas, et loodab, et Põlluaas ja Valge on rahvusriigi küsimustes edaspidigi riigikogus EKRE-ga ühte meelt.

Enim on Poolamets aga pettunud Jaak Madisonis. „Teha erakonna nimel väga hea tulemus, üle 32 000 valija hääle, ja siis vilistada sellele kaks päeva hiljem. Nii ei tohi teha. Peab olema oma valijatele lojaalne,“ ütles Poolamets.