Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti 200 poliitikud vajavad suvepuhkust: Liisa Pakosta hakkas trahviseaduse ajal tänama eelnevas päevakorrapunktis esinenud Riigikohtu esimeest

-
12.06.2024
Liisa Pakosta Riigikogus
© Erik Peinar/Riigikogu

Eesti 200 poliitikud on võimust kinnihoidmise ja samas populaarsuse languse olukorras ilmselt nii omadega sassis, et ei jaga enam, millise seaduse menetlemise ajal millist kõnet pidada, nagu juhtus “kahesajataja” Liisa Pakostaga.

Nimelt algatas Riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi nn trahvitõstmisseaduse menetlemisel läbirääkimised ning Eesti 200 nimel tuli esinema eelnimetatud Liisa Pakosta, kes arvas, et päevakorras on endiselt Riigikohtu esimehe Villu Kõve ülevaade kohtukorraldusest. Sõlmus huvitav dialoog.

Aseesimees Toomas Kivimägi: “Eesti 200 fraktsiooni nimel Liisa-Ly Pakosta. Kolm minutit lisaks.”

Liisa-Ly Pakosta: “Aitäh! Soovin tänada Eesti 200 poolt kõiki kohtunikke ja kohtute töötajaid ja eriti Villu Kõvet, kes alati ju väga rahulikult, asjatundlikult ja sisukalt argumenteerides on pikki aastaid neid muresid ja probleeme, aga ka lahendusi tutvustanud. Vajalik on tõepoolest kogu aeg üle rõhutada, kui tähtis on Eestile see, et meil on õigusriik, et meil on kohtud iseseisvad.”

Aseesimees Toomas Kivimägi: “Hea kolleeg, ma korra segan. Me oleme selle päevakorrapunkti menetlemise lõpetanud, millele vähemalt kõne algus on keskendunud. Te vist olete jäänud hiljaks. Ei ole hullu.”

Liisa-Ly Pakosta: “Siis ma nendest trahvidest peaksin praegu rääkima või?”

Aseesimees Toomas Kivimägi: “Jaa, kui teil on soov ja kui teil on volitus fraktsiooni nimel seda teha, siis otse loomulikult. Aga te ei pea, teil ei ole kohustust.”

Liisa-Ly Pakosta: “Et mitte jääda piinlikku olukorda, teen ma siit sujuva ülemineku trahvidele. Ja tõesti vabandan, tulin otse lähetusest, kuulates küll otseülekannet, aga kuidagi ruumi sisenedes ilmselt see päevakorrapunkt vahetus. Siit piinlikust olukorrast siis edasi minnes ja vabandades kõikide kolleegide ees ja tänades istungi juhatajat sellele tähelepanu juhtimise eest, siis trahvide tõstmist Eesti 200 fraktsioon toetab.”

Piinlik juhtum tõesti, nagu ka roosas dressipluusis Muku-Jalle Kaid, kelle seisund polnud loodetavasti selline, nagu kõhu peal kirjas on, ehk tema jaoks tavaline.

Allikas: Riigikogu stenogrammid