Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ametist lahkuv kantsler Kusti Salm: valitsus teeb riigikaitse arendamiseks liiga vähe

-
12.06.2024
Kusti Salm
© UU

Suve lõpus omal soovil ametist lahkuv kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm ütles intervjuus Postimehele, et valitsus teeb tema hinnangul riigikaitse arendamiseks liiga vähe.

“Viimase aasta jooksul oleme Eesti riigikaitse arendamises jõudnud olukorda, kus minu hinnangul teeb valitsus riigikaitse arendamiseks liiga vähe. Eelkõige toon siin välja otsuse puudumise kriitilise 1,6-miljardilise laskemoonavarude puudujäägi likvideerimiseks. Arvan, et praeguses aina pinevamaks muutuvas julgeolekuolukorras on see Eesti riigi tuleviku suhtes tulega mängimine. Sellepärast otsustasin suve lõpus kaitseministeeriumi kantsleri ametikohalt lahkuda,” rääkis Salm.

“Minu tänases positsioonis olen oma tegevuses käsist-jalust seotud, olen pidanud viimase aasta jooksul väga palju sõnu valima, keelt hammaste taga hoidma ja jätnud ütlemata asju, mis puudutavad Ukraina aitamist, riigikaitse arendamist, üleüldist Venemaa ohuga tegelemist,” lausus kantsler.

Kusti Salmi sõnul on ta pidanud olema nõus väga paljude asjadega, millega tegelikult nõus ei ole. “Sisuliselt võtan ma sel teemal isikliku vastutuse. Ma ei taha olla olukorras, kus pean seda poliitikat ellu viies järgmised aastad seletama, kuidas me midagi olulist teha ei saanud ning kuidas ja miks mingid asjad jäid tegemata, kuigi meil oli võimalus seda õigel ajal teha,” nentis Salm. “Kantsleri töö on ellu viia seda poliitikat, mille valitsus ette seab ja praegu olen olukorras, kus mina selle tempoga nõus ei saa olla.” (BNS)