Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Neevalinnas kadus jäljetult sõjakomissariaati kutsutud eestlane

-
13.06.2024
© Vasja Ložkin

Eilsel Riigikogu infotunnil küsis keskerakonna fraktsiooni liige ja hüpersovett Jevgrafov ärritunult, et miks jälle rikutakse Narva elanike kõiksuguseid õigusi – Venemaale läinud narvakaid ei lasta iga kell öösel üle piiri tagasi Eestisse, ja kui nad jäävad naasmisega hiljaks, siis peavad ööbima Ivangorodis.

Välisminister peaministri ülesannetes Margus Tsahkna selgitas olukorda, tuletades meelde, mis toimub Eesti ja Soome piiridel Venemaa tegevuse tagajärjel, ja soovitas Eesti elanikel niivõrd äreval sõjaajal „Venemaal mitte kooserdada“, mis oli täpne ja arusaadav nõu.

Aga nagu ka aastaid tagasi hoiatustest hoolimata Liibanonis pantvangi sattunud rühm eesti ajusurnud jalgrattaturiste, keda pidi Eesti riik ja rahvusvaheline diplomaatia välja ostma, jätkavad Eesti elanikud tungimist Venemaale, nagu ise tahaks, et neid seal värvatakse või kinni võetakse.

Sama päeva ehk Riigikogu infotunni kolmapäeva hilisõhtul avaldas Sankt-Peterburgi uudisteportaal Fontanka uudise „Peterburgis kadus eestlane. Naine väidab, et ta käis sõjakomissariaadis“.

Siin uudise täistekst:

„Peterburgis on teadmata kadunud 42-aastane eestlane, millest 12. juunil teatas Venemaa õiguskaitseorganitele tema naine. Abikaasa arvab, et mees võis viibida Sovetskaja tänava ühiselamus. Esialgsetel andmetel ületas välismaalane Eesti-Venemaa piiri 30.mail Ivangorodis. Hiljem rääkis mees, et olevat külastanud sõjakomissariaati, kusjuures Venemaa kodakondsust tal ei ole. Ja 9. juunist alates ei võtnud ta enam sidet, mistõttu naine pöörduski siseministeeriumi poole. Ta kirjeldas kadunud abikaasat kui sportlikku meest helesiniste silmadega, praktiliselt kiilakat, kuid habemega. Kasv mitte üle 175 sentimeetri.“

Uskumatu, et pean tsiteerima härra Tsahknat, aga oli ju öeldud: ärge kooserdage Venemaal.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Venemaa argipäev – kirvega pea maha või telliskiviga kolju puruks