Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: sõbralike poliitikasaadete võimalikkusest Eestis

-
13.06.2024
Mart Kallas jutuhoos

EKRE valijad on eestlased, enamgi veel – nad on eestimeelsed eestlased. Selline mõiste on mõneti paradoksaalne, kuid sellegipoolest üsna praktiline. Eestlaseks olemine ei tähenda automaatselt eestimeelsust, nagu me veendusime praeguse valitsuskoalitsiooni eestivaenuliku poliitika näitel.

EKRE ei osalenud eurovalimiste eel venekeelsetes debattides ETV+ ja teistes vene kanalites, sest need olid sisuliselt liberaalsete erakondade, eriti muidugi keskerakonna (Toomi) reklaamiüritused. Samas on siinses venekeelses meedias ka eestisõbralikke intelligentseid ajakirjanikke, kelle kutset eirata oleks raske.

EKRE volikogu ja Tallinna linnavolikogu konservatiivide fraktsiooni esimehel Mart Kallasel on tekkinud väga hea kontakt vene Postimehe toimetusega, mis pole ka ime – selle väljaande peatoimetaja Sergei Metlev on hea ja tark eesti inimene, nagu ka näiteks tuntud saatejuht Jelena Poverina. Tore, et härra Kallase täpsus ja korrektsus ning positiivne isiksus imponeerivad intelligentsetele venelastele.

Nii et toimus järjekordne saade otse-eetris, kus Mart Kallas rääkis EKRE-s praegu toimuvatest sündmustest. Kõneleti liikmete lahkumisest, võimalikest vigadest, peatselt toimuvast parteikongressist ja Helmede poliitilisest dünastiast.

Kõik, kes mõistavad natukenegi vene keelt ja soovivad võrrelda positiivse poliitikasaate õhustikku ETV poliitstuudio ängistusega, ühtlasi näha kena vene daami heatahtlikku, kuid sellest mitte vähem teravat ajakirjanduslikku stiili, vaadake kindlasti.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Neevalinnas kadus jäljetult sõjakomissariaati kutsutud eestlane