Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Advokaatide Liidu raport õigusriigi taandumisest käib Eesti kohta nagu rusikas silmaauku

-
14.06.2024
Õigusriigi puudumist näeb igal sammul.
© Uued Uudised

Kuigi Rahvusvaheline Advokaatide Liit ei pidanud oma raportis ilmselt poliitkorrektselt silmas liberaalide ja vasakpoolsete valitsetavaid maid, sobib nende avaldus täpselt Kaja Kallase valitsetava Eesti kohta, kust õigusriik on pikkade sammudega taandunud.

BNS vahendab: “Reeglitepärane maailmakord vajab kaitset, sest õigusriiklus taganeb kogu maailmas, hoiatab Rahvusvahelise Advokatuuride Liidu värske raport.

“Pea 60 protsenti maailma riikidest elab praegu läbi õigusriigi põhimõtete taandumist,” rõhutas Eesti advokatuuri esimees Imbi Jürgen reedel advokatuuri 105. aastapäeval. Raport rõhutab, et see muudab üha olulisemaks sõltumatute advokaatide ja advokatuuride rolli õigusriikluse kaitsel.

Õigusriiki ei tühistata päevapealt. Õigusriiki tassitakse laiali kübeme haaval, millest igaüks eraldi tundub pisiasi,” rõhutas Jürgen.”

Eestis see just nii käibki: Riigikogus piiratakse opositsiooni võimalusi nullini, vaenukõneseadusega tahetakse sulgeda teisitimõtlejate suud, kapo ja prokuratuur korraldasid võimupöörde, et mitte lubada abielureferendumit traditsioonilise pere kaitseks, justiitssüsteem teeb otsuseid võimulolijate heaks, prokuratuur ei allu tsiviilkontrollile ja kõrvaldab kritiseeriva justiitsministri, samas on paljud nende algatatud uurimised võikad, sest lõpevad õigeksmõistmisega pärast paariaastast väntsutamist ja “uurimisaluse” füüsilist, moraalset ja rahalist laostamist – selliseid näiteid on Eestis tohutult. Sama toimub laiemalt kogu liberaalses Euroopas.

Kui Eestis väidavad võimulolijad, nagu hiljuti välisminister Margus Tsahkna, et meil on demokraatlik õigusriik, siis nende endi jaoks see nii ehk ongi – “õigusriik” teeb ju neile soodsaid otsuseid ja miks nad peaksidki nurisema? Paraku on neid, keda õigusriigi laialitassimine otseselt puudutab, üha rohkem.

Uued Uudised