Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: who the f*** is Mart Põlluaas?

-
14.06.2024
© ERR

EKRE kriis kutsus libeoraalses laagris esile enneolematu elevuse: asume maailma suurima ja agressiivseima riigi külje all, vene piirivalvurid võtavad juba veest välja eesti poid, peaminister Kaja Kallas juba jälle valetas Eesti jaoks eksistentsiaalses küsimuses, riigis on ränk igakülgne kriis – aga peavool väänleb rõõmust, nagu liiga kiiresti täituv fekaekspressi voolik: näete, kui pika puuga me panime EKRE-le! Näete? Näete?!!!

Milline õnn! Vene väed lähedal, suhted mõrtsukate ja vägistajate leegioni pealikega pehmelt öeldes vaenulikud, omaenda viies kolonn aina jultunum – aga EPL-is ronib lagedale Oskar Lutsu hauarüüstajast punane kivivähk ja pigistab oma ammu mumifitseerunud vaimsusest viimseid nürisünnitatud vaimukusi.

Delfi on elukutseline esto- ja ekrefoob, see väljaanne ei häbene ei nende poolt avaldatud vene terrorirühmituste värbamiskuulutusi, Prigožini infooperatsiooni feiki ega tonne soonvaldselt toodetud isikuvastast kompropaska. Pidu on täna nende tänaval, juubeldavad kõik liigtarvitavad libeoraalsed friigid.

Eilsel raskel Tallinna linnavolikogu istungil pööras minu poole terve oma kereka kehaga eespingil istuv EKRE fraktsiooni esimees Mart Kallas, täiesti endast väljas, ja näitas oma telefonis eestikeelses Delfis ilmunud artiklit, mis oli tõlge varem vene Delfis ilmunud loost. Topeltlask nii vene kui ka „eesti“ Delfis – üks pealkiri teisest jubedam. Õnneks ei ole venekeelse meedia poolt alati kutsutud ja oodatud külaline Mart näinud venekeelset pealkirja.

Venekeelses Delfis on see „Isa, poeg ja partei vaim. Kuidas Helmed korraldasid oma lihases parteis „pikkade nugade ööd““ (12. juuni 2024)

See on teate selline hiilgav ajalooline paralleel, Nacht der Langen Messer oli poliitiliste mõrvade sari Saksamaal, kus tapeti kuni 200 poliitilist oponenti ja sellega tugevdati ja kindlustati Reichswehri toetust Hitlerile. Aga see on ju teate säädne lustakas vene rahvalõbu – et kui eestlased, siis kohe fašistid, Hitleri toetajad. Mul on sellist asja lugedes alati äärmiselt sitt tibla tunne. No häbi on. Nagu oleksin ise mingi Toom, Stalnuhhin või muu Losj.

Eestikeelses Delfi-EPL väljaandes on sama loo pealkirjaks „EKRE edasine põhieesmärk on tagada isale ja pojale töökoht ning sissetulek“. (13. juuni 2024)

Eestikeelne Delfi mainis oma ärapanemistuhinas kogunisti mingit Mart Põlluaasa, nii et Mart Kallas tundis ennast ka isiklikult puudutatuna. Hiljem kadus selle Mart Põlluaasa nimi tekstist… Isegi sitta ei oska te ilma apsudeta keerata, kolleegid. Kiirustate, traageldate oma paskville põlve otsas.

Kas te siis tõesti ei teagi, et „isa ja poja“ sissetulekud on niigi tagatud veel vähemalt kolmeks ja pooleks aastaks nende riigikogu liikmete palga näol? Nii et teie mure ei ole põhjendatud. Lisaks on Helmed vägagi nõutud figuurid meie poliitilisel, ajakirjanduslikul ja muul tööturul. Aga nad ei ole äraandjad ega ülejooksikud, seda nüüd küll. Ei ole nad rattad, ei ole nad kiiged, ei ole igasugused aasad ja aabid.

Nad on Helmed.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Neevalinnas kadus jäljetult sõjakomissariaati kutsutud eestlane