Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tagasi astuda ei kavatse… mida muud võiks veel vastutustundetult reformierakondlasest ministrilt kuulda

-
14.06.2024
Hanno Pevkur on oma ametivannet juba ammu rikkunud.
© UU

On juba raudne reegel, et Kaja Kallase valitsuses niisama ministrikohast naljalt ei loobuta (Kalle Laanet on erand, sest tema läks kõikvõimsa prokuratuuriga tülli) ning vastutust ei võeta, tulgu pärast poliitoravaid või veeuputus.

BNS vahendab: “Kaitseminister Hanno Pevkuri sõnul ei kavatse ta kaitsevaldkonna rahastamise teema tõttu ametist tagasi astuda ja jätkab seni, kuni teda toetab peaminister Kaja Kallas ja Riigikogu. “Jätkan kaitseministrina kuniks mul on peaministri ja parlamendi toetus,” kirjutas Pevkur reedel sotsiaalmeedias.”

Pevkur saab nii enesekindel olla, sest tema erakond ja partnerid said valetades ja pettes (maksutõusudest ei räägitud, Slava Ukraini ja Lehtme skandaali varjati jne) Riigikogu valimistel enamuse, nad on hääli juurde saanud Keskerakonna ülejooksikutelt ning teavad, et ei pea vastutust võtma, umbusaldamised kukuvad nagunii läbi.

Pevkurit peetakse küll populaarseimaks ministriks, aga ka siis usaldab teda vaid kolmandik küsitletutest, ilmselt peamiselt võimuliidu rahvas, ja pärast Kristo Enn Vaga kriitikat see protsent ilmselt kukub. Kaja Kallast toetab alla 20% inimestest ja käpardrahandusministrit Võrklaeva alla 10 protsendi.

Häälte ülekaal Riigikogus on ainus, mis neid ministreid ametis hoiab, tegelikku toetust pole neil ammugi enam. Lisaks väidavad soss-sepad, et süüdi on kõik teised, sel korral kaitseväelased ja kaitsestruktuurides töötajad, kes Pevkuri ebakompetentsuse välja tõid. Tegelikult on see kollektiivne äpardus ja Kaja Kallasel on veel kõige suurem ja närusem roll selles, sest kui normaalses valitsuses veab kõike just valitsusjuht, siis selles valitsuses on just tema kaose looja.

Mis aga kannatab, on riigi kaitsevõimekus ning Pevkuri tegevu(se)st võib kaude juba Venemaa kasuks töötamiseks nimetada.

Uued Uudised