Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Läti prokuratuur hakkab uurima Rail Balticu eest vastutavate ametnike tegevust. Eestis peaks sama tegema

-
15.06.2024
2017. aastal andis RB ühisplaanidele allkirja ka tollane peaminister Jüri Ratas.
© Scanpix

Rail Baltic on hunnik õnnetust, olles takerdunud nii rahapuuduse, üldise venimise, valesti tehtud tasuvusuuringute kui ka palju muud taha ning Lätis hakkab selle projekti taustaga tegelema prokuratuur. Kas selleni võidakse jõuda ka Eestis?

BNS: “Läti peaprokuratuur asus 3. juunil kontrollima Rail Balticu projekti elluviimise eest vastutavate ametnike tegevust, kes võtsid ilma kooskõlastuseta riigieelarve ees kohustusi raudteesilla, raudteetammi ja keskvaksali kompleksi, samuti Riia lennujaama Rail Balticu raudteejaama ja sellega seotud taristu ehitustööde lepingute sõlmimisega, teatas prokuratuur.

Teadupoolest otsustas seim neljapäeval 34 opositsioonifraktsiooni, Ühisnimekiri, Rahvuslik Liit, Läti Nimel, ja fraktsioonita saadikute ettepanekul luua parlamendikomisjoni Rail Balticu projekti elluviimisel tehtud vigade uurimiseks, vahendas BNS.

Peaminister Evika Silina märkis varem, et teda üllatas eelmiste valitsuste vähene teavitatus Rail Balticu projekti elluviimise protsessidest ning näeb ka ettevõtete RB Rail ja Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) vastutust puuduste eest Rail Balticu projekti elluviimisel.”

Kui Eesti peaks uurimine algatatamagi, siis vähemalt võimuliidust keegi ilmselt vastutust ei võta ja karistada ei saa.

Rail Balticu tippjuhtide sagedase vahetamise kohta on öeldud, et keegi ei taha olla projekti eesotsas sel hetkel, kui see ametlikult kokku kukub.

Uued Uudised