Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valid Mihhail Kõlvarti, saad Jana Toomi

-
15.06.2024
Jana Toom

Kes siis ikkagi võitis Euroopa Parlamendi valimised ja kes meid seal esindama hakkavad?

Kõigepealt Keskerakonna endine esimees ja Edgar Savisaare vihmavarjuhoidja Jüri Ratas, kes nüüd aasta suunamudijana usutavat isamaalast mängib, siis EKRE kunagine „imelaps“ Jaak Madison, kes hülgas koduerakonna juba järgmisel ööl pärast valimisi ning nüüd ka Jana Toom, kes läheb talle tuttavasse Brüsselisse tagasi Mihhail Kõlvarti asemel.

Nimelt ütles Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart tänasel Keskerakonna volikogu istungil, et loobub Euroopa Parlamendi saadiku kohast senise eurosaadiku Jana Toomi kasuks.

“Minu meelest see oleks reetmine,” rääkis Kõlvart enda Brüsseli-karjääri kontekstis, kuid tunnistas, et loobumisotsus polnud isiklikul tasandil lihtne valik.

Kõlvart möönis, et europarlamendi saadiku positsioon on kõrge, täis uusi väljakutseid ja kontakte ning pakub lisaks ka korralikku palka, ent see ei saa olla tema tänane prioriteet. Brüsselisse sõit tähendaks Kõlvarti sõnul Keskerakonnale ka uut esimeest ja kuigi arvestatavaid kandidaate isegi leiduks, pole aeg selliseks sisekonkurentsiks lihtsalt küps.