Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sinise Äratuse esimees Pille-Riin Kahro: EKRE seisab kindlalt meie rahvuslike traditsioonide ja identiteedi eest (lisatud video)

-
16.06.2024
Laadime sisu...

Lupeetud erakonnakaaslased! Mul on suur au seista teie ees, täna, Sinine Äratuse esimehena.

EKRE seisab kindlalt meie rahvuslike traditsioonide ja identiteedi eest poliitilisel tasandil, samal ajal kui Sinine Äratus kogub noorte energiat ja pühendumust, et kaasata noori aktiivselt kodanikualastele ja kultuurilistele küsimustele. Tuues kokku erinevad põlvkonnad on meie ühine eesmärk on tagada meie rahva tulevik ja pärand.

Pean vajalikuks anda kiire ülevaade Sinise Äratuse viimase aasta tegevusest. 2023 aasta sügisel valiti ka meil uus viieliikmeline juhatus, kuhu kuuluvad lisaks minule ka Eino Rantanen, Märtin Muhu, Trisjan Karjus ja Ronald Judin. Üheks põhiliseks eesmärgiks võtsin erakonna juhatusega aktiivse koostöö taastamise, sest eelnevatel aastatel oli see kahjuks haihtunud. Olin ilmselgelt ka mina kursis juttudega, et erakonna esimees noori tõsiselt ei võta ega soovi koostööd. Ent möödunud sügisel ei sõitnud mina Tallinna erakonna esimehega kohtuma, vaid Martin Helme sõitis Pärnu minuga kohtuma. Igaüks teeb siit omad järeldused. Arutasime tol õhtul tuleviku plaane, vaatasime üle eelnevate aastate kitsaskohad. Võin täna rahuliku südamega kinnitada, et kohtumisele järgnesid ka teod ja Sinine Äratus on viimase aasta jooksul olnud erakonna lahutamatu osa. Oleme võtnud osa võimalikult paljudest erakonna üritusest, seejuures neid ka korraldanud, kirjutanud aktiivselt Uutesse Uudistesse artikleid ja panustanud oma aega suurema heaolu nimel.

Üksinda ma Sinises Äratuses midagi teinud ei ole ja seega olen tänuvõlglane Teile, noored mehed. Aitäh teile.

Head aatekaaslased, alustasin tänase kõne kirjutamist juba nädal tagasi, erakonna esimehe soovitusel oli tegemist ideoloogilise kõnega, mille sisuks oli rõhutada meile emapiimaga kaasa antud kodumaa armastust. Kuid elu teeb omad korrektuurid ja südametunnistus ei luba pead pikemalt liiva all hoida. Tark ei torma, on põhimõte, millest olen kinni hoidnud kui ajakirjandus ka noorteühenduselt kommentaare küsis, oleme hoidnud konservatiivset väärikust sotsiaalmeedias.

Vaadates ühiskonda tervikuna, siis suur osa inimesi eelistab kritiseerida ja parastada, ent vähesed suudavad võtta juhtivat rolli, sest sellega kaasneb vastutus kui ka reaalne töö. Kui olukord ei sobi, siis on tõesti kaks varianti – kas lahkuda või teha ise paremini. Valiti kergem tee ehk lahkumine, mis tundub mulle kui allaandmine, kui tegelikult peaksime just raskel ajal üksteist toetama ja oma põhimõtete eest seisma. Erimeelsused on loomulik osa igast organisatsioonist, kuid nende lahendamine ja ühtsuse säilitamine näitab tõelist pühendumust ja tugevust.

Vastu kongressi heideti oponendid üle parda. See samm oli ajaliselt ebasobiv ja tahes-tahtmata nähakse seda kui nõrkust. Siiski peame mõistma, et rasked ajad nõuavad raskeid otsuseid. Olukorras, kus teisi valikuid pole, peame usaldama meie endi valitud juhtide otsuseid, isegi kui need võivad esialgu tunduda raskesti mõistetavad. Demokraatia võlu.

Täna mõelgem mitte ainult endile, vaid ka meie riigile, rahvale, kultuurile ja perekondadele. On ülioluline, et mõistaksime, et üksteise ründamine meid edasi ei vii. Vastupidi, see viib meid ainult sügavamale hukatusse. On aeg ühtsust näidata ja võtta vastutus oma tegude eest. Peame ületama isiklikud erimeelsused ja keskenduma suuremale eesmärgile – meie riigi ja rahva heaolule. Igaühe panus on oluline, olgu see suur või väike. Üheskoos suudame raskustest üle saada ja ehitada parema tuleviku.

Seega, võtame ennast kokku, ühendame jõud ja töötame üheskoos, et luua helgem homne päev! Meie sihikindlus ja pühendumus on need, mis aitavad meil läbi raskuste minna ja saavutada tõelise edu.

 

Pille-Riin Kahro, EKRE noorteühenduse Sinine Äratus esimees