Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ei hakkagi siin oma “töö vilju nautima”: Eesti kriisi juhtinud Kaja Kallas põgeneb Euroopasse, et soe koht saada

-
18.06.2024
Kaja Kallas Berliinis
© Scanpix

Kui Kaja Kallas on raiunud, et tema ei lähe Eesti peaministri kohalt kuhugi, on oma neli aastat ära ja tahab oma töö vilju nautida, siis leidus vaevalt neid, kes valeliku peaministri sõnu uskusid. Pealegi, on Kallas Eesti mõne aastaga nii kraavi juhtinud, et need viljad on väga mõrud või suisa mädanenud.

Kolm kuud hiljem avaldas Euroopa Komisjoni energeetikavolinik, ikka veel Keskerakonda kuuluv Kadri Simson „Esimeses stuudios“, et tema hinnangul läheb Kallas peale Euroopa Parlamendi valimisi Euroopa Ülemkogule, et endale Brüsselis töökoht välja rääkida. Muidugi vaidles Kallas ka sellele vastu.

„Peaminister Kaja Kallase sõnul on tema prioriteet juhtida Eesti valitsust ning teha eelarve korda ning ta ei mõtle praegu sellele, millise koha võiks ta tulevases Euroopa Komisjonis saada või mitte saada,“ raius ta ERR-ile veel maikuu keskel. Loomulikult ta valetas jälle!

Tõsiasi on see, et valitsusjuht, kes on tüürinud Eesti kogu taasiseseisvumise järgse aja konkurentsitult kõige suuremasse julgeoleku- ja majanduskriisi, on põgenemas vastutustundetult Eestist, kus ta juba pikka aega kõiki sõjaga hirmutanud ja provotseerinud, sitsib Brüsselis alandlikult, et saada Euroopa Liidu kõrgeks välispoliitika esindajaks, milleks on ta tegelikult kogu oma eelneva karjääri Eesti riigi ja rahva arvelt ettevalmistusi teinud.

Siiski, seni kuni otsus langetatud ja uude ametisse kinnitatud ka peaministri kohalt tagasi astuda, sest see protsess poelgi Eesti kuidagi reguleeritud, vastupidiselt näiteks eurovoliniku kohale.

Paraku, nagu Euroopa bürokraatide seas kombeks, ei jõutudki Brüsselis eile kokkuleppele ning see otsustamine lükkub edasi.

Nii peab ka Euroopas end sõjaprintsessina esitlemas käinud Kallas oma saatust piineldes edasi ootama ja oma erakonnas lahvatanud kriisi ja purelemisi taluma.

 

Loe lisaks:

 

https://www.err.ee/1609209701/kaja-kallas-tahan-olla-peaminister-neli-aastat

 

https://www.postimees.ee/8017615/simson-ma-arvan-et-kaja-kallas-laheb-ulemkogule-endale-tookohta-valja-raakima

 

https://www.err.ee/1609342740/kallas-euroopasse-minekust-ei-pea-selle-parast-uldse-muretsema-et-ma-kuhugi-lahen

 

https://www.err.ee/1609373968/euroopa-liidu-valitsusjuhid-ei-saanud-tippameteid-jagatud