Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsusevastaste hulluks tembeldamine meenutab nõukogude aega

-
19.06.2024
Eesti Ekspress
© Uued Uudised

Eesti Ekspressi tänane artikkel pealkirjaga „Ühe mehe hullumise lugu. Kuidas Martin Helme EKRE õhku lasi“ on järjekordne näide sellest, kuidas peavoolumeedia püüab valitsusele tülikat konservatiivset rahvaerakonda tühistada, kasutades seejuures nõukogude ajast pärit võtteid.

„EKRE esimees Martin Helme kannatab üha süveneva jälitusmaania käes,“ kirjutab nädalaleht oma paskvillis, toppides EKRE juhtidele selga piltlikult väljendades hullusärki.

See, et valitsusevastased ja teisitimõtlejad hulluks tembeldati ja karmimal juhul hullumajja isoleeriti ning kangeid aine sisse manustati, meenutab vägisi neetud nõukogude aega. Nüüd oleme siis samas tagasi… Kas selline ongi demokraatlik õigusriik, kuhu me end nii väga sobitame?

Tõsiasi on see, et räuskav meedia avaldab viimastel päevadel detailideni omavahelisi jutuajamisi ja kinnistel koosolekutel räägitut. Isegi neid, mis on peetud aastaid tagasi ja neidki, kus on nutiseadmed ukse taha jäetud.

Juba ammu on EKRE juhid rääkinud, et plaani on võetud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna hävitamine – kõigepealt liikmeid ükshaaval ja siis juba tervikuna.

Pärast seda, kui paljud liikmed on nüüd oma endist koduerakonda reetnud, on teema kerkinud mõneks ajaks meedia lemmikpalaks, ainult, et eilsed kritiseeritud on nüüd peavoolule tänuväärsed allikad. Tõsi, et eetriaega täita ja puid alla panna, selleks näevad lahkunud ka ise kõvasti vaeva, kasutades ebaviisakaid väljendeid ja räiget retoorikat, mille vastu nad justkui ise seisaks.