Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: Pihkva oblast sai korralduse võtta vastu kõik Eestist põgenevad kaasmaalastest õpetajad

-
19.06.2024
Tere, kool!

Venemaa Pihkva oblasti uudisteportaal m.pln.24.ru teatab: „Riigiduumas paluti Pihkva oblasti võime anda tööd venekeelsetele pedagoogidele Eestist“.

Riigidura hariduskomitee liige Anna Skroznikova saatis pöördumised mitme Venemaa regiooni juhtidele, paludes esitada andmed õpetajate vabade kohtade olemasolu kohta ja tagada võimalus kaasmaalastest pedagoogide Venemaale kolimise pikaajalise programmi käivitamiseks. Vastavad dokumendid on olemas uudisteagentuuri TACC käsutuses.

Nõudmise saajateks on Leningradi, Pihkva, Karjala, Kaliningradi ja Novgorodi oblastite juhid. Gosdura saadik selgitas, et tema poole „pöördusid Eestis elavad kaasmaalased, kes on mures sellepärast, et kohalik valitsus otsustas minna 1. septembrist üle eestikeelsele haridusele.“

„Praegu töötab selles riigis 1802 puuduliku eesti keele oskusega õpetajat, ligi 40 % pedagooge, kes valdavad keelt ebapiisaval tasemel ja viiakse septembris 2024. a. madalamale tööastmele või vallandatakse. See puudutab kõigepealt venekeelseid pedagooge, kes ei oska eesti keelt… Samal ajal on meie Venemaa koolides pedagoogiliste kaadrite terav puudus,“ kurdab hariduskomitee liige, kes veel mais pakkus asepeaministrile Aleksei Overtšukile vastuvõtmiseks meetmed, mis toetaksid kaasmaalastest õpetajate kolimist „ebasõbralikest riikidest Venemaale“. Rahvasaadik pani ette kehtestada õpetajate jaoks vene kodakondsuse saamist lihtsustatud korras, võtta nad arvele tööhõiveametitesse ja tunnustada nende välismaal saadud teaduskraadid ja diplomid.

Pihkvamaa õpetajad, kommenteerides seda uudist, avaldavad sügavat kahtlust selles, et kaasmaalastest õpetajad tormavad nüüd Eestist elama Pihkvamaale.

Näiteks kommenteerija Dmitri Sahharov kirjutab kartmatult:

„Ärge unustage nendele õpetajatele ka öelda, et nende 1800-eurone palk Eestis muutub 400-euroseks palgaks Venemaal. Ja ka pension saab olema „tervelt“ 200 eurot 800 euro asemel Eestis.“

Veel üks kommija arvas aga lihtsaid sõnu kasutades: „Jama, nagu me usuksime, et Euroliidust siia keegi tormi jookseb.“

Nii et kui Pihkvas tahetakse sellist programmi kasutada, jääb ainult passida umbkeelseid õpetajaid Eesti piiril ja tõmmata neid Venemaale varrukast, nagu Eston Kohverit. Kusjuures kindel see, et vene õpsid osutavad palju raevukamat vastupanu.

Ivan Makarov

MEEDIAVALVUR: Joamaragant, president Pätsi tühistaja. Peavoolumeedia kasutab eestlaste vastu psühhoterrorit