Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ida või lääs: sõjaõhutamine, paanikakülv ja turvatunne

-
19.06.2024
Isegi sellised provokatiivsed plakatid ei suuda inimeste meelt murda
© UU

Vau! Samal ajal kui ametist lahkuda sooviv peaminister Kaja Kallas hirmutab inimesi Vene sõjaga ja ametist lahkuv kaitseväe ülem Martin Herem kirjeldab üksipulgi, kuidas tuleb venelasi nottida, ilmneb, et lähima paari aasta suurim julgeolekuoht Eestile ei lähtu mitte Venemaast, vaid hoopis lääneriikide sisepoliitikast.

Nimelt ütles julgeolekueksperdina esitletav Rainer Saks ERR-ile, et Eestile suurim oht on praegu seotud sisepoliitiliste arengutega Euroopas ja Ameerikas, mitte sellega, et Venemaa võiks rünnata.

Kas ta tahab öelda, et polegi vaja seda 1,6 miljardit, mis meie kaitsmiseks puudu ja mille pärast kaitseminister punes on ning president valitsusjuhi vaibale kutsus? Või on jutt Vene rünnakutest olnud ainult hirmutamine?

Tõsi ta on, selle hirmutamisega saavutati see, et välisinvestorid lasevad Eestist jalga ning majanduslik konkurentsivõime langeb meil kivina isegi ilma sõjaõhutamiseta samal ajal kui näiteks Lätis ja Leedus on see hoopis tõusuteel.

Aga uuringutest selgub, et meie inimesed ei lasegi sel kõigel ennast häirida. Nii, et keegi ei usu ammu enam meie „raudset leedit“, kes ise tahab kangesti oma „töövilju maitsemata“ siit jalga lasta, aga on nüüd põrganud ootamatutele takistustele.

Turu-uuringute läbiviidud uuringu tulemuste järgi peab Eestit elamiseks turvaliseks riigiks 88 protsenti elanikest ning 91 protsenti leiab, et tema koduümbruse turvalisus on heal tasemel.

 

Vaata lisaks:

https://www.delfi.ee/artikkel/120262751/kaja-kallas-kreml-voib-ohustada-nato-piire-juba-kolme-aasta-parast

https://www.siseministeerium.ee/uudised/uuring-eesti-inimesed-peavad-elu-eestis-turvaliseks

https://www.postimees.ee/8041266/intervjuu-kaitsevae-juhataja-martin-herem-selgitab-meie-ettepanek-on-sodida-teistmoodi

https://www.err.ee/1609375532/saks-suurim-oht-ei-lahtu-praegu-venemaalt-vaid-laaneriikide-sisepoliitikast