Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsuserakondade sisevõitlused halvavad riigi juhtimist

-
20.06.2024
Margus Tsahkna ja Kaja Kallas
© UU

Eesti valitsuskoalitsioon on keemistemperatuuril. Uut esimeest otsitakse nii Eesti 200-le kui ka Reformierakonnale. Omavahelisest sünergiast pole aga ammu enam juttugi.

Eesti 200 aseesimees Hendrik Terras on kogunud erakonnas piisaval hulgal allkirju, et praegu augusti lõppu plaanitud erakorraline üldkogu korraldada juba 7. juulil, kus ta tõenäoliselt ka ise esimeheks kandideerib. Erakonna esimeheks kavatseb kandideerida ka Kristina Kallas.

Teatavasti loobus riigikogu spiiker, endine ajakirjanik Lauri Hussar, ennetähtaegselt ise erakonna juhtimisest, et parlamenditöö korda teha, aga ei saanud sellegagi hakkama.

Eesti 200 praegune esimees, minister Margus Tsahkna aga on tunnistanud, et tal ei tule see roll hästi välja. „Mina ei meeldi valijatele,“ tunnistas ta.

Reformierakonnas kogunes aga juhatus arutama enda saatust. Seal kinnitas Euroopast olulist ametikohta nooliv peaminister Kaja Kallas, et Reformierakond läheb järgmistele valimistele uue juhiga. Kaja Kallase enda edasise saatuse selgumiseni on aga valitsuse töö suvehakul hangunud.

Praegu käib seal juba siseheitlus ning kandidaatidena on pakkumisel Kristen Michal ja Hanno Pevkur. Siiani pole seal siiski veel keegi ei tagasi ega edasi astunud. Aga soojendus käib, nagu Postimees kirjutas. Pevkurile on siiski eelmisest erakonna juhtimise lühikesest ajast parteikaaslastel hulk etteheiteid. Aga ta soovitab kuni otsustamisteni jääd mütsi alla panna.

Samal ajal pole meil riigi kaitsmiseks relvi, moona ega raha, inimesed on vaeseks maksustatud ja majandus ning konkurentsivõime põhja vajunud.