Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kadri Vilba: maksutõusud maeti skandaali alla

-
20.06.2024
Kadri Vilba
© UU

Kas teadsid, et EKRE „hirmsa skandaali“ valguses võttis riigikogu koalitsiooni häälteenamusega (Reformierakond, sotsid, Eesti 200) vastu:

1. Auto registreerimismaksu

2. Iga-aastase automaksu

3. Kodualuse maa maksuvabastuse kaotamise

4. Kehtestas õiguse tõsta maamaksu 100% aastas

5. Tõsteti hüppeliselt erinevate isikudokumentide riigilõive

6. Tõsteti hüppeliselt igasuguseid teisi riiklikke lõive ja -tasusid, nt metsateatis, autojuhilibade tegemine jms. Ainuüksi liiklusregistriga on seotud pea 150 erinevat riigilõivu, lisaks kõik teised valdkonnad.

7. Samal ajal on juba eelnevalt vähendatud lastetoetuseid ja kaotati tulumaksusoodustus laste pealt.

Kas ikka veel tundub, et probleemiks on EKRE? Kas ikka veel tundub, et kui ainult selle EKRE eest ära saaks, oleks Eestis elu lill?

Küsigem endalt, kui palju olme märganud Eesti ajakirjanduses artikleid vastuvõetud hinna- ja maksutõusude kohta? Ja kui palju oleme märganud artikleid EKRE sisetülist? Kas on proportsioonis või kuidas ikkagi tundub?

Ärgem siis tulge üllatunud näoga kurtma, et “oih, mis juhtus, millal ometi maksud nii kõrgeks tõusid, miks mina sellest midagi ei tea ja kuidas ma nüüd ometi edasi elan ja hakkama saan?”

Küsigem ka, mis on meil siin Eestis päriselt oluline – kas mõned EKRE-st ülekaranud või elu võimatuks maksustamine?

Seda kõike vaadates tundub, et kolossaalsed maksutõusud oleks nagu kümnendajärgu teema, peaasi, et kõik EKRE-st väljaastujad üles loetud ja ükshaaval oma meediakajastuse saavad…

 

Kadri Vilba, Tallinna linnavolikogu kantselei, EKRE