Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kits kärneriks: „Selge grupijuhi“ kampaanias osaleb Indrek Tarand

-
21.06.2024
Viimati kandideeris Indrek Tarand Eesti 200 ridades

Raadio Kuku kutsub osa võtma traditsioonilisest kampaaniast „Selge grupijuht“, mille eesmärk on ennetada joobes juhtimist ja vähendada liiklusõnnetuste riski. Eriti irooniline on tõik, et kampaanias osaleb ka Indrek Tarand. Samahästi võiks kitse panna valvama veganrestorani kööki.

Juba 28. korda kutsub Kuku raadio jaanipidulisi kainele mõistusele ning soovib läbi kampaania ennetada joobes juhtimist ja vähendada liiklusohtusid. Osalema oodatakse kaineid juhte, kes hoolitseks jaanilaupäeval ja jaanipäeval ka selle eest, et keegi tema sõpradest või tuttavatest ülemeelikus tujus ise liiklusesse ei kipuks.

Kui eelmisel aastal pani end kirja 5769 inimest, siis tänavu on end selgeks grupijuhiks registreerinud üle 7000 inimese.

„Reporter“ käis Tallinna registreerimispunktis, kus teiste hulgas oli end kirja panemas ka Indrek Tarand. Viimane nentis, et otsustas kampaaniast osa võtta ennekõike enesekasvatuslikel eesmärkidel ta leidis, et ilma viinata võib ka lõbus olla.

Postimees kirjutas, et Minskis Eesti suursaatkonna asejuhina alustama pidanud endine Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand istus 2022. autorooli kriminaalses joobes ning esitas arestimajast välja saanuna tööl lahkumisavalduse.

Postimees: „Politsei oli saanud väljakutse välisministeeriumi juurde, kus teataja sõnul oli joobes autojuht. Väidetavalt üritas endine Euroopa Parlamendi liige Tarand (58) autoga kella 1.30 ajal ministeeriumi parklast välja sõita, kuid turvamees ilmselt talle tõkkepuud ei avanud. Kohale saabunud politsei tuvastas Tarandil kriminaalse joobe, ta kõrvaldati autoroolist ja peeti kinni.“

Ajaleht lisas, et see polnud Tarandil esimene kord purjuspäi autorooli istuda. 2002. aastal tabati ta Endla tänaval ametiauto roolist ning toona välisministeeriumi kantslerina töötanud mehel tuvastati ekspertiisis 1,07-promilline alkoholijoove.