Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Saksamaa: hulk islamiterroriste on imbunud Euroopasse Ukraina pagulasskeemi kaudu

-
21.06.2024
Politsei Saksamaal
© Scanpix

Saksamaa sisejulgeolekuamet (BfV) tunnistas, et terve hulk islamiterroriste on suure tõenäosusega imbunud Euroopa Liitu Ukraina pagulasskeemi kaudu ja et džihadistide rünnakute oht püsib endiselt väga kõrge. BfV aastaraamatu hinnangul on Saksamaal umbes 27 200 agressiivset islamiäärmuslast.

BfV juht Thomas Haldenwang viitas ohule, mida kujutab endast ISIS-e Kesk-Aasia Khorasani provintsi haru (ISPK/ISIS-K). Arvatakse, et just ISPK korraldas märtsis Moskva Crocus City Halli kontserdimajas 145 inimese elu nõudnud terrorirünnaku. „ISPK on suutnud tuua oma liikmeid ka Lääne-Euroopasse, ilmselt Ukraina pagulasskeemi abil, ja neid on nüüd mitmes Lääne-Euroopa riigis,“ tunnistas Haldenwang ajalehele Der Tagesspiegel. Samas ei suutnud Haldenwang jätta mainimata, et kõige suuremat ohtu Saksamaa demokraatiale kujutavad endast ikka nn paremäärmuslased. Aastaraporti kohaselt on Saksamaal väidetavalt umbes 14 500 vägivallaks valmis olevat paremäärmuslast ja umbes 11 200 vägivallaks valmis olevat vasakäärmuslast. Möödunud aastal suurenes antisemiitlike intsidentide arv Saksamaal 56,6%.

Juuni alguses toimus Saksamaal järjekordne terrorirünnak, seekord Mannheimis, mille ohvriks langes politseinik ja mille toimepanija oli Afganistanist pärit asüülitaotleja. Siseminister Nancy Fraeseri sõnul teeb siseministeerium pingutusi, et alustada väljasaatmistega Afganistani, Süüriasse, aga ka Usbekistani.

Saksamaa kohtutes on aga käimas terrorijuhtumiga seotud kohtuasi, milles on kahtlusaluseks islamiäärmuslased, kes on väidetavalt kasutanud Euroopasse sisenemiseks ära Ukrainast saabuvat põgenikevoogu. Kahtlusalused islamiäärmuslased on pärit Tadžikistanist, Turkmeeniast ja Kõrgõzstanist ja nad sisenesid EL-i väidetavalt Ukraina kaudu, pärast Venemaa täiemahulise sissetungi algust 2022. aastal. Kahtlusalused on väidetavalt seotud Islamiriigi terroristidega mujal maailmas ja üks arreteeritutest juhtis varem Kiievis ISIS-e terrorirakukest.

 

Allikad: Der Tagesspiegel, Breitbart News