Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Möödus aasta homoabielusid võimaldava seaduse vastuvõtmisest riigikogus

-
22.06.2024
Homoabielu- ja valitsusevastane meeleavaldus Toompeal 27. mail 2023

20. juunil möödus aasta sellest häbiväärsest päevast, mil Riigikogu võttis vastu ühiskonnas palju vastuseisu tekitanud ja valitsuse usaldusküsimusega seotud seaduse, mis näeb ette võimaldada abielu sõlmida kahel täisealisel isikul sõltumata nende soost. Samuti võeti seadusega vastu kooseluseaduse rakendusaktid. Homoabielusid lubav seadus hakkas kehtima 1. jaanuarist ning praeguseks on abiellunud ligi sada samasoolist paari.

Valitsuse algatatud perekonnaseaduse muutmise ja sellega seonduvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu (207 SE) vastuvõtmise poolt hääletas 55 ja vastu 34 Riigikogu liiget.

Valitsuse algatatud eelnõu läbis Riigikogus esimese lugemise 22. mail ning tähtajaks esitati sellele 728 muudatusettepanekut. 15. juunil otsustas valitsus siduda eelnõu vastuvõtmise valitsuse usaldusküsimusega.

27. mail korraldas SAPTK Toomepeal ka suure meeleavalduse perekonna kaitseks. Ühtlasi oli meeleavaldus mõeldud väljendama protesti pretsedenditult valeliku ja ebademokraatliku poliitika vastu, mille ilminguks on nii vastse valitsuskoalitsiooni püüdlus väärastada abielu tähendust, kärpida suurte perede toetust kui ka tõsta olemasolevaid ja kehtestada uusi makse, selleks rahvalt mandaati küsimata ja saamata.

SAPTK juhatuse esimehe Varro Vooglaiu sõnul väljendasid paljud inimesed soovi koonduda ja väljendada ühiselt põhimõttelist seisukohta, et valitsuskoalitsiooni rünnak perekonna ja abielu ning ka eraomandi vastu on talumatu.

“Juba kümme aastat tagasi hoiatasime teiste riikide kogemusele tuginedes, et kooseluseaduse läbisurumine sillutab teed ka abielu tähenduse radikaalsele moonutamisele. Samuti hoiatasime, et nn homoabielu seadustamisega röövitakse lastelt nende loomulik õigus emale ja isale. Selle tõttu on meid lugematul arvul kordadel süüdistatud inimestele valetamises ja nende eksitamises. Nüüd näeme aga, et meil on algusest peale olnud õigus ja paljud neist, kes on meie hoiatusi eitanud, on ise süstemaatiliselt valetanud ja rahvast eksitanud,” selgitas Vooglaid.