Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

President hooples jälle – lubas vaenlase hävitada juba tagalas

-
24.06.2024
Võidupüha paraad Narvas

President Alar Karis praalis taas, öeldes Narva Peetri platsil peetud Võidupüha kõnes piirijõe kohal hõljuva Venemaa dirižaabli valvsa pilgu all, et Eesti hävitab venelased juba nende tagalas.

„Eesti enda relvastus hakkab oma võimsuselt aina enam ühtima meie liitlaste omaga. Meil on olemas relvad ja laskemoon, millega saame vajadusel hävitada Eestit ründava vastase juba tema tagalas. Ja millega me hoiamegi teda seal,“ lausus Karis ajal, mil tegelikest kaitsevajadustest on puudu vähemalt 1,6 miljardit eurot.

Alles eelmisel nädalal vahendas ERR, et Kaitseväe soov saada lisaks 1,6 miljardit eurot laskemoona ostmiseks tuleneb Eesti kaitseplaanides välja töötatud kavadest hävitada ründaja relvastus ja üksused juba teisel pool Eesti piiri. See selgus kaitseväe juhataja sõjalisest nõuandest, millega ERR tutvuda sai. Ilmselt pole president seda lugenud.

Alles läinud kuul hooples Karis Soome meedias sellega, et lubas Venemaa põlvili suruda. „Teeme kõik endast oleneva, et Venemaa ja Putin põlvili suruda. Siis võivad alata tõsised arutelud Ukraina sõja lõpetamiseks,“ ütles Karis mais Soome rahvusringhäälingule.

See ei jäänud märkamata ka Kremlil. Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Maria Zahharova kutsus Eesti riigipead näitama, kuidas see põlvili surumine käib.