Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Püha kiriku juures avati lipuväljak

-
24.06.2024
Püha kirik

Eile avati ka Püha kiriku juures toimunud pidulikul üritusel koguduse liikmete poolt paigaldatud Vabadussõja mälestuskivi juurde rajatud lipuväljak. Pidulikul üritusel osalesid KL Saaremaa maleva, Naiskodukaitse, Kodutütarde ja Noorkotkaste kohalike allüksuste liikmed, Saaremaa valla esindajad ja külalised. Lipuväljaku õnnistas Saarte- ja Läänemaa piiskop Anti Toplaan. EKRE Saaremaa ringkond toetas lipumasti ostmist ja lipuväljaku rajamist EKRE eelarvest Püha kiriku kogudusele tehtud annetusega.

Anti Toplaane ülevaade: “Jaanilaupäeval, pärast suvise vihmasaju lõppu, õnnistasin Püha kiriku juures asuva Vabadussõja mälestuskivi jalamile püsititatud lipumasti koos lipuga mille ümber oleva lipuväljaku rajamisel ja korrastamisel on onud abiks Toomas Jalakas, Toomas Bahman, Henri Rannast, Raul Mägi, Peedu ja Mirja Laus ning Matti ja Tiia Mägi. Noorkotkasta ja kodutütarde rivistuse ees asetasid mälestuskivi jalamile Saaremaa valla poolt abivallavanem Riinas Allik, Kaitseliidu poolt valla kriisivalmiduse nõunik Gunnar Havi ja koguduse poolt Pihtla osavalla teenuskeskuse juht Tiit Rettau. Oma sõnavõtus rõhutas Saaremaa vallavolikogu liige Kristjan Moora koguduse kui ühtes kogukonna rolli tähendust läbi erinevate aegade. Sündmusest osa saanud külaravas sai enda kaasavõetud laternatega viia koduse jaanitule jaoks Muhumaale toodud Võidutuld, mis oli süüdatud Tori kirikus õnnistatud mälestustulest ja Narva linnusest süüdatud muinastulest. Pärast põgusat koosviibimist kaetud kohvilauas, said nii omad kui külalised osa 30 aastat toimuvast Püha Öö kontserdist, mille korraldajaks ja läbiviijaks on muusik ja pedagoog Karlis Saar koos perega.

Saaremaa vallavolikogu nimel peetud kõnes tänas EKRE Saaremaa ringkonna ja volikogu EKRE fraktsiooni esimees Kristjan Moora Vabadussõja mälestuskivi ja lipuväljaku rajamise vabatahtlikke algatajaid ning rõhutas, et tänu kohaliku rahva oma vabatahtlikele algatustele austatakse Vabadussõjas langenud kangelaste mälestust ka teistes Saaremaa kihelkondades taastatud või uuesti rajatud mälestusmärkide juures. Sarnased pidulikud üritused toimusid eile ka Valjalas, Mustjalas, Kihelkonnal jm.