Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Tallinnas võim küll vahetus, aga kombed on samad

-
25.06.2024
Tallinna linnavalitsus

Kõik need kartellierakonnad on ühesugused – võimuvahetusega Tallinnas susserdamised ei kadunud. Kui enne heideti Keskerakonnale ette korruptsiooni ja muid valskusi, siis võimu üle võtnud Isamaa, Reformierakond ja teised panevad sama hooga edasi.

Delfi kirjutab, et endisele ekrelasele Urmas Espenbergile, kelle hääl sai Isamaa, Reformierakonna ja Eesti 200 võimule upitamisel otsustavaks, tehti töökoht Isamaa juhitavas Haabersti linnaosavalitsuses teise inimese arvel.

Nimelt koondas Haabersti linnaosavanem Anna Levandi linnaosavalitsuses ühe töötaja ja kutsus pea samade ülesannetega ametikohale Urmas Espenbergi.

„Delfi kirjelduse kohaselt otsustas Haabersti linnaosavalitsus kaotada alates 1. augustist avalike suhete nõuniku ametikoht ja seda põhjendatud töö optimeerimisega, kusjuures avalike suhete nõuniku tööülesanded antakse linnaosavanema asetäitjale hariduse, kultuuri ja noorsootöö valdkonnas,“ vahendas ERR. „Otsusega koondati samal ajal haiguslehel olnud senine avalike suhete nõunik Olga Nigrovskaja, kelle tööülesannete hulka kuulus koos ühe kolleegiga ka linnaosalehe koostamine.“

Seetõttu oli tema jaoks üllatav, kui sai teada, et tema ametikoht koondatakse töö optimeerimise pärast, aga samas võeti ametisse Espenberg, kelle peamine tööülesanne on üksnes linnaosalehte koostada.

Levandi püüdis küll tõrjuda kahtlusi, et Espenbergi ametikoht tekitati vastutasuks poliitilise teene eest, kuid see ei kõlanud kuigi veenvalt.

Ta tunnistas intervjuus ERR-ile, et Espenbergi nime pakkus talle välja Isamaa abilinnapea Karl Sander Kase.

Märtsis kukutas Tallinna linnavolikogu praegune koalitsioon (Reformierakond, SDE, Isamaa ja Eesti 200) Tallinnas Keskerakonna 19 aastat kestnud ainuvõimu, ainsana hääletas EKRE liikmetest tagandamise poolt Espenberg, kes lahkus seejärel erakonnast ja lubas hoida Isamaa poole ning põhitöökohta omamata andis ka mõista, et heameelega võtaks vastu pakkumise linnasüsteemis.