Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ammu tõsiseltvõetavuse minetanud Kaja Kallas, kes pidevalt hirmutab meid sõjaga, leiab ühtäkki, et see pole vastutustundlik

-
26.06.2024
Kaja Kallas
© Scanpix

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond), kes pidevalt külvab sõjapaanikat, lastes end kutsuda lausa „sõjaprintsessiks“ ning korrutades, et Eesti on sõjas, räägib ühtäkki, et „sõjapaanika üleskütmine pole vastutustundlik“. Tõsi, selles pole midagi kummalist, sest me kõik teame, et tema sõnu ei saa kunagi tõsiselt võtta. Ometi on tegu valitsusjuhiga.

Niisiis seletas osutatud kodanik 1,6 miljardi euro suuruse kaitsekulutuste lisaraha vajadusest rääkides: “Kõigi nende murekohtade tõstmine ja selle arutelu pidamine on mõistlik, aga peab pidama vahet, kust see tasakaal läheb ja mis hetkest see muutub kontraproduktiivseks.”

Tema hinnangul peaks julgeoleku üle arutlemine viima ühiskonna kindlustunde suurenemisele, kuid kui öeldakse, et homme on venelased Põlvas, ei ole see adekvaatne, vaid tekitab inimestes hirmu.

Üleöö on ammu juba tõsiseltvõetavuse kaotanud Kallas teinud kannapöörde ja otsides süüdlasi ikka mujalt kui enda peegelpildist. Inimene, kes on kogu aeg rõhutanud, et oleme sõjas, et kui Ukraina kaotab, oleme järgmised, peame valmistuma venelaste rünnakuteks jne, räägib nüüd ERR-ile: „Miks on nii, et Eestis majanduse kindlustunne langeb, aga Leedus ja Lätis mitte. Palusin endale otsida välja, kas nende kaitseväe juhatajad ütlevad, et homme on venelane igal juhul tungimas sisse, kuigi nende kulutused laskemoonale on väiksemad.”