Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uus linnavõim loob Tallinnas uut toiduahelat

-
26.06.2024
Tallinna linnavalitsus
© Uued Uudised

Kuigi Tallinna linnajuhtimises tuleb võimule uus koalitsioon ja üle pika aja ilma Keskerakonnata, siis suurt revolutsiooni ei tasu oodata, ütles politoloog Tõnis Saarts Äripäeva raadios juba siis kui Keskerakond pealinnas kukutati.

Kuigi võimule tuleb uus koalitsioon, siis on see habras. Hapra koalitsiooni koos hoidmiseks on üks võimalus jagada ametikohti. See tähendab sisuliselt Keskerakonna senise toiduahela kõrvale uue loomist, märkis politoloog.

Nüüd ongi näha, et nii läheb. Markantsemaks näiteks on endise EKRE liikme Urmas Espenbergi sokutamine Haabersti linnaosa lehetoimetajaks. Selle pakkumise tegi talle linnaosavanem Anna Levandi (Isamaa), kuid soovituse andis samuti Isamaasse kuuluv abilinnapea Karl Sander Kase. Probleem oli selles, et selleks tuli eelmine töötaja koondada.

See ametikoht on siis nendeks hõbeseekliteks, mis Espenberg reeturluse eest maksti.

„Isamaa on aastaid kritiseerinud Keskerakonda selle pärast, et Tallinnas kasutatakse võimupositsiooni ära endale kasulike inimeste premeerimiseks erinevate ametikohtadega. Nagu näha, asub Isamaa ise Tallina linnavõimu juurde saades aega raiskamata tegema täpselt sama,“ kommenteeris riigikogu EKRE fraktsiooni kuuluv Varro Vooglaid sotsiaalmeedia postituses. „Ju teevad sama ka teised koalitsioonipartnerid ehk Reformierakond ja Eesti 200. Kõik saavad ju aru, et Espenbergile anti kõnealune ametikoht mitte selle tõttu, et ta on kõnealusele kohale parim võimalik inimene, vaid lihtsalt seetõttu, et volikogus üle hüpanuna on tal Isamaa võimule upitamises märkimisväärsed teened. Seega ei mingit uut poliitilist kultuuri, lihtsalt uus toiduahel. Küsimus on vaid selles, kes on all, kes peal.“