Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Oleme lõputu hinnatõusu küüsis

-
05.07.2024
Inimesed protestivad hinnatõusus vastu

Oleme lõputu hinnatõusu küüsis. Paar päeva tagasi tuli uudis, et alates septembrist tõusevad elektri võrgutasud 7,1%, Iga aasta tõuseb diisli aktsiis 3,3 senti koos käibemaksuga liitri kohta.

ELi plaan lisada alates 2027. aastast transpordikütuste hindadele heitmemaks võib kergitada bensiini ja diislikütuse hindu ligikaudu kolmandiku võrra. Kallineb ka hoonete kütmine. Samuti plaanitakse CO2 heitme tasu tõusu.

Elekter ja diisel on majanduse alus. Mis see tähendab meile, ehk lõpptarbijatele – lõputut inflatsiooni, raha odavnemist, töötuse suurenemist.

Samuti plaanib valitsus järgmise viie aasta jooksul tühjendada rahva taskuid riigikaitse maksuga, lootes koguda 1,6 miljardit eurot, ehk umbes 2000 eurot iga töölkäiva inimese taskust. Kavandatav auto ja maamaks ei korva nn. maksuküüru kaotust. Sellest võidavad ainult 1700+ eurot teenivad. Põhilise löögi saavad maal elavad pensionärid ja lastega pered. Aga nendest pole meie valitsus kunagi hoolinud.

Meie peatumatu languse põhjuseks tuuakse küll Ukraina sõda, küll Põhja-Euroopa langust, kuid põhilist põhjust – reformarite ja tema sülekoerte äärmiselt käpardlikku majandus-, rohe- ja maksupoliitikat tunnistada ei taheta. Aga just sinna ongi koer maetud.

 

 

Mati Kuklane, EKRE juhatuse liige