Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Korp! Kapo: kapo ametnikud käisid valenime all Sakalas õlut joomas ja jäid vahele

-
07.07.2024
Kaitsepolitsei
© Uued Uudised

Kaitsepolitsei usaldus ja tõsiseltvõetavus on saanud tõsise hoobi. ERR kirjutas, et valenime all esinenud kaitsepolitsei ametnikud käisid kaks kuud enne Parvel Pruunsilla ja Priit Humala kinnipidamist korp! Sakala külalisõhtul Tartus. Pruunsilla kaitsja viitab ebaseaduslikule jälitustegevusele, kapo ja prokuratuuri kinnitusel veetsid mehed lihtsalt vaba aega. Just see põhjendus ongi samal ajal piinlik ja naeruväärne.

Tüübid olid teistele silma jäänud veidra käitumisega – olid nagu kuivad kalad, jõllitasid õllekanne ja tundusid väga huvitatud olevat korporatsiooni vilistlastest ja küsisid nende kohta.

Segasemaks läks olukord siis, kui kõigil külalistel paluti end mõne sõnaga tutvustada – nad ei teadnud, mis eriala nad õpivad.

Kaks kuud hiljem pidas kaitsepolitsei kinni ettevõtja Parvel Pruunsilla ja Tartu abilinnapea Priit Humala. Tänaseks kohtusse jõudnud kriminaalasi puudutab korporatsioon Sakala aastatepikkust soovi soetada Kuperjanovi tänaval asuv ERM-i endine näitusemaja. Süüdistuse järgi survestas Pruunsild Humalat, et Tartu linn loobuks eesõigusest hoone endale osta.

Pruunsilla kaitsja Paul Kerese hinnangul toimus külalisõhtul ebaseaduslik jälitustegevus.

Kaitsepolitsei ütles, aga et nad käisid seal täiesti tavaliste inimestena – nägid kuulutust, mõtlesid, et oh, läheks vaataks, mis seal toimub. Veetsid seal natuke aega ja läksid minema.

“Juhuslikult” oli üks nendest kaitsepolitsei ametnikest Parvel Pruunsilla kriminaalasja uurimist läbi viiv kaitsepolitsei ametnik.

 

Allikas: ERR