Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAVALVUR: endised „konservatiivid“ on EKREt materdades ületanud juba ka Delfit

-
07.07.2024
Haige peavoolumeedia
© Gerli Tali

EKRE valijate häälte ja mandaatidega plehku pannud tegelased on oma endiste võitluskaaslaste materdamisega sõna otseses mõttes hullumas: näiteks endine diplomaat ja luuraja Ants Frosch väitis eilses Õhtulehes, et „Martin Helme karjus fraktsioonis nagu Adolf Hitler kindralite peale.“

Ma pole kunagi härra Helmet meie Uute Uudiste vahel rasketel koosolekutel karjumas kuulnud, ka häält tõstmas mitte, aga EKRE mandaadiga punuma pannud endine spioon Frosch ise meenutab mulle antud olukorras kapist väljunud topeltagenti. Mis ehk ongi tunduvalt elulähedasem, kui võrdlus ammu surnud füüreriga.

Mul tuli vahel ka karjuda mõnevõrra suurema seltskonna ees, kui seda on fraktsioon – näiteks Tallinna linnavolikogu istungitel, kui eesistujad rikkusid jultunult eetika- ja muid seadusi. Mõni võib ju samuti öelda, et karjusin, nagu Adolf, mõni võrdleks Žirinovskiga – mõlemad võrdlused oleksid puusse, sest mul on hoopis teine hääleregister ja palju meeldivamad tämber ning intonatsioon. Maitseasi.

Nüüd aga ilmus välja uus tagantjärgi tark ja põhimõttekindel: Uutes Uudistes kunagi aktiivselt kirjutanud Andres Raid võttis Helme perekonna materdamise kõrvalt südameasjaks teha maha ka oma endist väljaannet. Raid kadus Uutest Uudistest koos Vsevolod Jürgensoniga pärast seda, kui nad rääkisid koos „Koos/Vmeste“ tegelastega KaPo kunde Bessedini saates pikalt sellest, et ukrainlasi, nende keelt, kultuuri ja riiki pole kunagi olnud ja ei ole ka ning et Zelenski olevat narkomaan.

Taksojuht Jürgenson tegi nüüd karjääri ja on Toomi asemel tähtsaim Kremli TV informaator, Raidiga aga on asjad mõnevõrra haledamad ja ta muutub aina provintslikumaks.

Väljaande „Eesti Eest!“ viimases saates „Lihtsalt ja keerutamata“ osalesid (tsiteerin):

„Eestieest.com peatoimetaja Mihkel Johannes Paimla, ERE programmi töörühma liige ja MTÜ konservatiivne eesti juhatuse liige Kertu Luisk, Nõmme Raadio tuntud ajakirjanik Andres Raid, ERE programmi töörühma liige Harry Raudvere, Riigikogu liige Kalle Grünthal ja vabamõtleja Tarmo Multanen…. Saadet juhin mina, Mario Maripuu, tuntud sisulooja ja suunamudijana Konservatiivne Mõtiskleja. Selles saates avaldame vaid oma isiklikke mõtteid ja seisukohti. Saade kuulatav Kagu- ja Nõmme Raadios ning youtube kanalis Konservatiivne Motiskleja.“

Mind huvitab sellest pikast arutelust, kus midagi uut te paraku ei kuule, just see, kuidas Andres Raid oma kauaaegseid kolleege maha teeb:

„Vaatate viimasel ajal kasvõi Uusi Uudiseid. Ega see on Pravda väljaanne aastatelt isegi mitte 1980 kuskil, vaid 1950 kuskil midagi, kuskile sinna auku – seal on ainult perekonnad ja rohkem mitte kedagi, ega keegi… No moe pärast no on vajalik näiteks Varro Vooglaid kes on vaieldamatult tark inimene, intelligentne inimene, no ilma temata on üldse – kui tema oleks ka läinud, siis oleks väga raske asju ajada. Aga ta ei kuulu sinna fraktsiooni ka mitte.“

1980-ndate Pravda peaks härra Raidil tõesti hästi meeles olema, kuna ta töötas tollal nõukogude ETV-s, kus kolleegid teda „politrukiks“ või „ooberstiks“ kutsusid. Kuidas sai niivõrd lohaka konarliku jutuga saatejuht töötada tolle aja televisioonis, on minu jaoks küll mõistatus. Aga see ei puutu praegu asjasse.

Väitega, et Varro Vooglaid on tark inimene, keegi ei vaidle. Endise ajakirjanikuna võiks aga Raid siiski endale selgeks teha, mis asi on erakond ja mis asi on fraktsioon ning mille poolest nad teineteisest erinevad. Härra Vooglaid kuulub EKRE riigikogu fraktsiooni, ärgu ajagu nüüd kägu.

See tõsine viga võib olla tingitud vestja ebaprofessionaalsusest. Aga väide, et UU-s „on ainult perekonnad ja rohkem mitte kedagi“ on otsene luiskamine. Raid valetab juba nagu Kaja Kallas.

Võiks ikka meheks jääda.

Ivan Makarov

videolõik saatest: