Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mati Kuklane: hinnatõus jätkub ja bürokraatia ei kao kuhugi

-
08.07.2024
Mati Kuklane.
© UU

Traditsiooniline tagasivaade lõppenud nädalale. Iga Euroopa Liidu liikmesriik, sealhulgas Eesti peab maksma taaskasutusse võtmata plastpakendite pealt euroliidule pakendimaksu. Siiani on maksnud seda riik, kuid uus, praegu koostamisel olev ja tõenäoliselt järgmisel aastal jõustuv jäätmereform näeb ette, et seda peavad hakkama maksma toidutootjad. Ühesõnaga see maks keeratakse tarbija kaela ja toidu hinnatõus jätkub.

Ühe värskema ideena liikleb valitsusringkondades mõte riigieelarve suure augu lappimiseks tulumaksuvaba miinimumi langetada. Praegu on see kuus 654 eurot ning pensionäridele suisa 776 eurot. Eelmisel aastal teeniti Eestis maksuvaba tulu 4,15 miljardi euro eest. Suurusjärkude paremaks adumiseks – kui kõik see maksustada näiteks 22% protsendiga, tähendaks see riigieelarvele 900 miljonit lisaeurot ehk suurem osa august saaks lapitud. Ehk maksuküüru kaotamine lükata täiega madalamapalgaliste ja pensionäride kaela. Kui siia lisada veel automaks, maamaks ja pakendimaks + aktsiisitõusud, ongi 1,6 miljardi euro suurune auk lapitud. Pole vaja vähendada bürokraatiat ega selle privileege. Seoses maksuküüru kaotusega, nende tulud suurenevad.

Prantsuse valimised võitsid vasakpoolsed, ehk praktiliselt kommunistid, kes lõid viimasel hetkel seljad kokku Marconi tsentristidega ja osa kandidaate taandasid ennast, et jumala eest parempoolsed ei võidaks. Ühesõnaga Prantsusmaa allakäik jätkub kiirendatud tempos. Milles see väljendub, vaadake kas või Prantsusmaa jalgpallimeeskonda.

Uus erakond ERK sai kokku 500 liiget. Osaliselt selle protsessi sees olles pean nentima, et ERK tegelased isegi ei anna endale aru, millise “heateo” nad liberaalidele on teinud. Kindlasti organiseeritakse neile mingit rahastust, et konservatiivsele Eestile võimalikult palju kahju teha, aga mitte nii palju, et nad valimistel 5% hääli saaksid. 2-4% konservatiivseid hääli tühja lastes ja need hiljem valimiste võitjale üle kandes on ju suurim võit liberaalide silmis.

 

Mati Kuklane, EKRE juhatuse liige