Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Küsitlus: valdav enamus Eesti inimestest pole valitsuse tööga rahul

-
10.07.2024
Reformierakonna valitsuses toimuvad pisimuutused soolisel alusel.
© Internet

Valdav enamus eestimaalastest pole jätkuvalt rahul Reformierakonna juhatava valitsuse tööga, selgub kord kuus korraldatavast Ühiskonnauuringute Instituudi ja Norstat Eesti küsitlusest.

Viimaste tulemuste põhjal arvab 65 protsenti vastajatest, et valitsus teeb oma tööd pigem halvasti või väga halvasti ning 30 protsenti vastajatest, et valitsus teeb oma tööd väga hästi või pigem hästi.

23 protsenti vastajatest kiidab heaks, kuid 68 protsenti vastajatest ei kiida heaks seda, kuidas ametist lahkub Reformierakonna liider Kaja Kallas saab oma tööga peaministrina hakkama.

Valitsuse moodustavad Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Eesti 200, kelle toetus kokku on praegu vaid 35,4 protsenti, samas kui opositsioonierakondi toetab 55,9 protsenti vastajatest.

“Nii nõrgas positsioonis oli Reformierakond viimati Taavi Rõivase juhtimisel,” ütles Tartu Ülikooli Johan Skytte poliitikauuringute instituudi kaasprofessor Martin Mölder. “Oravate oluliselt nõrgem kandepind valijaskonnas võrreldes nende valimistulemusega, sotsiaaldemokraatide tugevus ning Eesti 200 olematu avalik toetus muudavad olukorra tõenäoliselt väga keeruliseks ka uue loodava valitsuse jaoks, mida asub juhtima Kristen Michal. Kui valitsusse kuuluvate erakondade toetus on ainult 35 protsenti, samas kui opositsioonierakondi toetab 56 protsenti valijaskonnast, tähendab see valitsusele suuresti vastutuult purjetamist, kuna on keeruline leida oma poliitikatele valijaskonna selge enamuse toetust,” ütles Mölder.

“Eesti 200 toetus on viimastel nädalatel olnud aga kiires languses ning on praeguseks kukkunud 3,1 protsendi tasemele. “Erakonnal seisab ees väga raske teekond tagasi valimiskünnise kohale, mis eeldab mitte ainult juhi vahetust, vaid ka oma määrdunud kuvandi puhtaks pesemist ja värskendamist,” ütles Mölder. (BNS)