Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Christine Lagarde juhitavas Euroopa Keskpangas töötavad inimesed põlevad üha rohkem läbi

-
11.07.2024
Läbipõlemispanka juhib naine, Christine Lagarde.
© Scanpix

Eurostruktuurides töötamine polegi selline meelakkumine, nagu näivad arvavat Eesti majanduse põhja lasknud ja siis soojadele eurokohtadele põgenevad võimupoliitikud.

Läbipõlemise all kannatavate Euroopa Keskpanga (ECB) töötajate arv on viimastel aastatel pidevalt kasvanud ja ulatub nüüdseks juba 40 protsendini, näitab neljapäeval AFP käsutusse jõudnud siseuuring.

Läbipõlemistest teatanud ECB töötajate osakaal tõusis 2016. aasta 29,7 protsendilt 33,2 protsendini 2021. aastal ja 38,9 protsendini 2024. aastal, ilmneb ECB töötajate esindajate tellitud konsultatsioonifirma Psy@work uuringust.

Samas tuli ka välja, et 146 töötajal ehk 9,1 protsendil vastanuist on olnud enesetapumõtteid. Kolme aasta eest oli neid kuus protsenti.

Psy@work küsitles mais 1600 pangatöötajat ligikaudu 5100-st.

Uuring näitas ka, et ECB töötajad kurdavad kehvade või puuduvate karjäärivõimaluste üle, mis kahandab motivatsiooni ja suurendab künismi.

ECB-s on läbipõlemiste hulk suurem kui teistes samalaadsetes uuringutes, näiteks olevat jaemüügifirmades läbipõlemist Psy@worki sõnul 17-23 protsenti.

ECB ametiühingu IPSO aseesimees Carlos Bowles ütles, et panga president Christine Lagarde ja juhatus peavad püüdma lahendada ECB töötajate vaimsete hädade algpõhjusi, alustades onupojapoliitikast töölevõtmisel ja töökoormusest. (AFP-BNS)