Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE esimees: Le Peni erakonna võimulepääsu Prantsusmaal lükati vaid edasi

-
12.07.2024
Nad võidavad niikuinii!

EKRE esimees Martin Helme on Eesti Päevalehele kommenteerinud valimistulemust Prantsusmaal, öeldes, et selle riigi valimissüsteem ongi ebademokraatlikult orienteeritud olema Le Peni vastu.

“Le Peni partei sai rekordarvu hääli: kõikidest kõige rohkem, rohkem, kui nad ise on kunagi saanud, rohkem, kui Le Pen on kunagi presidendivalimistel saanud. Liberaalid, kes juba ammu ei ole tegelikult liberaalid, tegid, nagu Jordan Bardellagi ütles, ebapüha liidu vasakäärmuslastega. Need liberaalid ja vasakäärmuslased taandasid oma kandidaate vastavalt valimisringkonnale, kus hoolimata kõige suuremast häälte arvust jäädi kolmandaks,” seletab Helme.

Martin Helme sõnutsi pikendati sellega ainult jõudmist ajani, mil Rahvuskogu ka tegeliku võimu võtab, Prantsusmaad aga ootab seni ees pidev valitsuskriis ja ka uued erakorralised valimised on pidevalt õhus, rääkimata vasakäärmuslaste laastamistööst riigi kallal, mis ilmselt süvendab veelgi toetust Le Peni ja Bardella erakonnale.

“Tegelikult võitsid parempoolsed parteid Prantsusmaal rekordarvu hääli. Liberaalne režiim ammu ei teeskle, et on demokraatlik. /…/  võim tuleb rahvalt ja tänaseks oleks rahva tahte järgi pidanud Rahvusrinne (uue nimega Rahvuskogu – toim.) võitma, aga reeglid tehti nii või mängiti nii välja, et rahva tahe ei maksa, ja see tähendab, et legitimatsiooniprotsess on lakanud toimimast. Järele on jäänud puhas võimumäng, ja  kuna võimu teostatakse rahva tahte vastaselt, liigutakse vääramatult püsiva kriisi või sisekonflikti suunas,” selgitab Helme.

Martin Helme juhib tähelepanu ka sellele, kuidas Prantsusmaa võimuladvik on alati joondunud Le Peni vastu, kuid hoolimata sellest on Rahvuskogu edasi pressinud ja nad edenevad kogu aeg. “See on muljetavaldav,” lisab ta.

Refereeringu allikas: Eesti Päevaleht