Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meta, ERR-i ja kapo ühisskandaali selgitused ei veena

-
13.07.2024
Küsimus jääb õhku.

Kapo ilmselt ei oodanud, et tema agendid ülesannet täites nii haledalt vahele kukuvad ja veel vähem oodati, et ka kinnimätsimine ei õnnestu. Igatahes on julgeolekuasutus skandaalis.

Meta kinnitas reedel tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametile (TTJA), et probleemid ERR-i portaalis ilmunud artikli jagamisega sotsiaalmeediaplatvormil on lahenenud. Amet testis päeva jooksul erinevate ERR-i artiklite jagamist ning tõrkeid enam ei esinenud.

ERR uuris reedel tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ametilt, miks Facebook ei lubanud neljapäeval jätkuvalt oma keskkonnas jagada 5. juulil ERR-i portaalis ilmunud kapo ametnikke puudutavat artiklit.

Neljapäeval vastati Facebooki emafirma Metast TTJA päringule ja kinnitati, et artiklit on edaspidi võimalik jagada ning et tegemist oli tehnilise probleemiga. Samas eemaldas Facebook ka neljapäeva õhtul jagatud kapo ametnikke puudutava artikli.

Jutt tehnilisest probleemist ilmselt ei pane kedagi seda uskuma. Tegu oli julgeolekuorganisatsiooni suure vahelekukkumisega, mis on lisaks ka väga ebaeetiline, ja väide, nagu oleks see vaid tehisaru viga, ei veena. Mingi selgituse pidi lihtsalt andma.

Kapo ja Meta selgitus kõlab sama ebaveenvalt, nagu kaporatuuri jutt, et võimupöördeni viinud Porto Franco skandaali avalikustamine vahetult enne EKRE abielureferendumit oli paljas juhus.

Kapo agendid pugesid ühe korporatsiooni lõõgastusüritusele korporantidena, kuid seal märgati, et antennid paistavad, kui asja piltlikult selgitada.

Uued Uudised