Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I Seda võis karta: Donald Trumpi üritati tappa

-
14.07.2024
Laadime sisu...

USA endisele presidendile ja praegusele presidendikandidaadile Donald Trumpile tehti tema valimisüritusel atentaadikatse. Trump oli esinemas oma viimasel üritusel enne vabariiklaste partei konventi, kus ta ametlikult partei presidendikandidaadiks kinnitatakse.

Trumpi kõne ajal kostsid lasud, seejärel haaras Trump kõrvast, seejärel kostus veel laske ja ta varjus ihukaitsjate suunamisel poodiumi taha.

Peagi tõusis verise näoga Trump püsti ja surus rusika taeva poole ning ta suunati aplausi ja skandeerimise ning  turvameestest inimkilbi saatel autosse.  Ta nägu oli verine.

Endise presidendi kampaaniameeskond teatas, et temaga on kõik korras. Trump teatas hiljem sotsiaalmeedias, et kuul olevat läbistanud tema parema kõrva ülaosa. Seega lahutas Trumpi surmast üksnes mõni millimeeter.

Butleri maakonna prokurör Richard Goldinger ütles, et arvatav tulistaja ja veel üks üritusel viibinu on saanud surma. Kaks anonüümseks jääda soovinud ametnikku ütles, et tulistaja ei olnud valimisüritusel osalenu ja eriteenistuse töötajad lasid ta maha.

USA endise presidendi Donald Trumpi tulistamist valimiskampaania üritusel Pennsylvanias Butleris uuritakse tapmiskatsena, teatasid kaks korrakaitseametnikku.

Sotsiaalmeedias on Trumpi tapmiskatse leidnud laialdast vastukaja. Muu hulgas kritiseeritakse ka meediakajastusi. Näiteks demokraatide-poolne CNN pani esialgu pealkirjaks “Trump kukkus”, kuigi oli kuulda laske ja videos on kõik selgelt näha.

Alles mõni päev tagasi arutasid EKRE poliitikud Mart Helme ja Anti Poolamets Uute Uudiste suvesaates “Vaba Sõna”, kas USA-s on telgitagustel jõududel Trumpi peatamiseks veel mingeid vahendeid, mida käiku lasta? Ühe stsenaariumina jäi sõelale atentaat.

“Tuletasime meelde 1963. aastal mõrvatud president J. F. Kennedyt ning tema venda, Robert F. Kennedyt, kes presidendikampaaniasse astununa 6. juunil 1968 mõrvati. Ajaloo kordumine oligi mõne millimeetri kaugusel. Palju ei puudunud, et USAs oleks lahvatanud revolutsioon nende tumedate jõudude vastu, kes on püüdnud iga hinna eest Trumpi võimult eemal hoida,” kommenteeris Poolamets. “Nüüd on oodata seaduslikku revolutsiooni ehk Trumpi seljavõitu valimistel, kuigi tema võit oli niigi ennustatav. Tänased fotod jäävad mõistagi ajalukku. Trump hüüdis turvameeste kaitse all poodiumilt minema liikudes – “võidelge!””

Fox Newsi uudistes tõdeti, et fooni loomine Trumpi demoniseerimiseks on käinud aastaid ning läinud jälle ülimalt agressiivseks. Äsja kuulutas Bideni kampaania jälle, et Trumpi võimuletulek võrdub Hitleri võimuletulekuga ning Biden nimetas Trumpi paar päeva tagasi otsesõnu vägistajaks. Tasub meelde tuletada hiljutist atentaati Ficole. Selle puhul jõuti üsna kiiresti järeldusele, et laskja ei tegutsenud üksi.

Fox Newsi uudistes tõdeti, et FBI juhtkond on mitu korda ära öelnud Trumpi kampaania turvameetmete tõstmisest, kuigi julgeolekuolukorra hinnangud on olnud katastroofilised. Julgeolekuekspert ütles, et tegu on äärmiselt tõsise salateenistuse eksimusega, kui lähedal seisev, üksnes 130 meetri kaugusel asunud väga hea laskepositsiooniga katusepealne jäi valvamata,

Eksperdi hinnangul oli laskja korralikult välja õppinud, arvestades üksnes millimeetreid, mis jäid puudu surmavast tabamusest. Kui Trump ei oleks kergelt pead pööranud, oleks olukord sootuks teistsugune.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna aseesimees Mart Helme toob USA vabariiklaste presidendikandidaadi atentaadi puhul välja mitu olulist momenti.

„Esiteks, me oleme hoiatanud nii oma saadetes kui ka mujal, et end liberaalseks demokraatiaks nimetatud autoritaarne režiim on oma agoonias jõudnud vägivaldsesse faasi,“ ütles Helme.

„Teiseks on see, et kui meil on siin tohutu hurraa, et Kaja Kallas on Euroopa Liidus kõrge välisesindaja, siis pole näinud, et ta oleks selle atentaadi teemal sõna võtnud, muret väljendanud või kas või mingeid teatraalseid liigutusi teinud, kõrge esindaja lihtsalt vaikib,“ lisas Mart Helme.

Kolmandaks ütles EKRE aseesimees, et kui vaadata pealkirju meedias, siis need näitavad isegi varjatud rõõmu: „Otseselt pole öeldud, aga on tajuda varjatud rahulolu ja ridade vahelt kumab isegi vastu, et see atentaat ei õnnestunud.“

Mart Helme lisas, et meil on olemas hiljutine näide Slovakkia peaministri Fico tapmiskatse näol. „On oodata, mil nn liberaalne demokraatia oma agoonias järjekordseid ohvreid otsima hakkamb, nimekirja võib ainult pikendada, neid nimesid võib leida paljude riikide poliitilistest ladvikutest,“ lausus Helme.

Riigikogu EKRE fraktsiooni liige Varro Vooglaid kommnteeris: “Nüüd pole enam kahtlust, kes saab USA järgmiseks presidendiks. Küsimuseks jääb, kui kaugel on USA kodusõjast ja mis mõju sel on ülejäänud maailmale.”

 

Vaata kõnealust lõiku alates 39:46: https://www.youtube.com/watch?v=ZfdDNYn5d1M