Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Sindi ettevõte piirab tootmist ja koondab, põhjuseks Reformierakonna poliitika

-
14.07.2024
Majanduse põhjalaskjad.
© UU

Enam kui kolm aastat tagasi võimule saanud Reformierakond on koos oma puudlitega suutnud hävitada ettevõtluskeskonna ja üha rohkem firmasid kas lõpetab või kolib Eestist minema.

Alljärgnevast Delfi Ärilehe uudisest on näha, et ettevõtluskulud on kõrgeks ajanud just Kaja Kallase valitsuse esimene selgelt temale omistatav samm, elektrihindade järsk tõus, mis toimus poolteist kuud enne Ukraina sõja algust ja mille eest hoiatati pool aastat enne seda EKRE volikogu poolt. Reformierakond on rohepöördega sisuliselt hävitanud odava põlevkivienergeetika, mis aidanuks paljudel ettevõtetel pinnal püsida.

Üheksakümnendatel Pärnus asutatud perefirma, Sindi trükikoda AS Pajo on sunnitud sulgema suurema osa tootmisest ning koondama enamiku töötajatest. Ettevõte andis töötukassale juunis teada kuni 22 inimese koondamise plaanist. Pajo sõnul tuleneb see otsus mitmest kriitilisest tegurist.

„Pärast põhjalikku analüüsi ja kaalumist oleme jõudnud järeldusele, et ofsettrükiteenuse pakkumine ei ole pikas perspektiivis jätkusuutlik,“ tõdes trükifirma tegevjuht Minni Pajo. “Me ei suuda kaasa minna Eesti praeguse palgaralliga, lisaks kõrged laenude intressimäärad, kütte- ja elektrihinnad on meie tootmiskulud ebaproportsionaalselt suureks kasvatanud. Meil puuduvad võimalused investeerida tootmise efektiivsuse tõstmiseks.“

Kõik see on Reformierakonna ja Kaja Kallase valitsemise tagajärg, kus rohepöörde, energiahindade, maksutõusude ja palju muuga on ettevõtlus ja tavakodanike hakkamasaamine täielikult ruineeritud. Juba koalitsioonikõnelustest on näha, et Kristen Michali aegadel allakäik jätkub.

Uued Uudised