Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Trumpile tehtud atentaadikatse on tekitanud hulgaliselt küsimusi turvateenistuse tegevuse kohta

-
14.07.2024
Politseinikud
© Scanpix

Eile USA endisele presidendile Donald Trumpile tehtud atentaadikatse on tekitanud hulgaliselt küsimusi turvateenistuse tegevuse kohta ja sellega seoses on USA esindajatekoja järelevalvekomitee kutsunud USA Salateenistuse (USSS) juhi ametlikule kuulamisele. „Järelevalvekomitee on alustanud uurimist täna president Trumpi vastu toime pandud atentaadikatse osas ja nõuab teie vabatahtlikku ilmumist komitee täiemahulisele kuulamisele 22. juulil,“ seisab komitee esimehe James Comeri kirjas USSS-i direktorile Kimberly Cheatle’ile.

Ilmselt ei jää see ainsaks kirjaks, millega ametnikke tunnistusi andma kutsutakse, sest ka esindajatekoja spiiker Mike Johnson on lubanud rünnaku asjaolude täiemahulist uurimist. „Esindajatekoda viib tänase traagilise sündmuse osas läbi täiemahulise uurimise, kirjutas ta sotsiaalmeediaplatvormil X, kasutades oma sõnade rõhutamiseks suurtähti. „Ameeriklastel on õigus teada tõde. Me kutsume USSS-i direktori Kimberly Cheatle’i ja teised vastutavad ametnikud DHS-ist [sisejulgeolekuministeerium] ja FBI-st nii kiiresti kui võimalik oma komiteede ette kuulamistele,“ kirjutas Johnson.

USA senaatori ja senati sisejulgeolekukomitee endise esimehe Ron Johnsoni kõneisiku sõnul oldi teadlikud asjaolust, et DHS lükkas tagasi Trumpi kampaania taotlused turvalisuse suurendamiseks. Kongressi kõrge allikas ütles portaalile The Epoch Times, et esindajatekoja sisejulgeolekukomitee on neid aruandeid samuti näinud ja kavatseb viia läbi põhjaliku uurimise,  et teada saada, mis juhtus enne ja vahetult pärast president Trumpi mõrvakatset.

USSS-i kommunikatsiooniülem Anthony Guglielmi saatis välja teate, milles väitis, et USSS reageeris juhtunule kiiresti täiendavate turvameetmetega ja et endine president on kindlas kohas arstide kontrolli all. „Juhtunu osas toimub hetkel uurimine ja USSS on teavitanud ametlikult FBI-d.“

FBI omakorda kinnitas, et hakkab uurimist vedama. Pennsylvania kuberner Josh Shapiro lisas ühtlasi, et osariigi võimud alustavad atentaadikatse osas samuti uurimist, kuna tulistamisel oli ka teisi ohvreid.

 

Allikas: The Epoch Times