Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE esitab homme Arvo Alleri riigikogu teise aseesimehe kohale

-
14.07.2024
Arvo Aller kaasaga Narvas maakaitsepäeval

Homme tuleb riigikogu erakorraliselt kokku ja valitakse riigikogu kaks aseesimeest, suurima opositsioonierakonnana esitab EKRE teise aseesimehe kandidaadiks endise maaeluministri Arvo Alleri, lootes seejuures Keskerakonna häältele.

Esimese aseesimehena jätkab Toomas Kivimägi (Reformierakond), teise aseesimehe koht kuulub opositsioonile, kuid ühises kandidaadis pole praeguseks kokku lepitud.

Esimese aseesimehe koht kuulub koalitsioonile ja siin kahtlusi ei ole. Reformierakonna fraktsiooni esimees Erkki Keldo ütles, et koalitsioon teise aseesimehe valimisse ei sekku.

EKRE esitas aseesimehe kohale Arvo Alleri kandidatuuri ka eelmisel korral, kuid siis võitis napilt Isamaad esindanud Jüri Ratas, kes nüüd valiti Euroopa Parlamenti.

“Ma usun, et Keskerakond toetab meie kandidaati. Meie (erakonnast) ärajooksikud ja väljavisatud kindlasti ei toeta. Kui me numbreid kokku lööme, siis Isamaa kandidaadil ilma koalitsioonisaadikute toetuseta šanssi ei ole,” lausus EKRE fraktsiooni liige Mart Helme.

Keskerakond ja Isamaa polnud pühapäeva õhtuks veel otsust teinud.

Kui Keskerakond toetab Arvo Allerit siis võiks ta saada 17–18 häält. Isamaa koos võimalike toetajatega aknaaluste ridadest 15–16 häält.

Hääletamine on salajane ning lõplikud otsused langetatakse esmaspäeva hommikul.