Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Arvo Aller valiti riigikogu teiseks aseesimeheks

-
15.07.2024
Urmas Reinsalu õnnitlemas Arvo Allerit.

Riigikogu teiseks aseesimeheks valiti täna Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna saadik, endine maaeluminister Arvo Aller.

Riigikogu esimeseks aseesimeheks valiti Toomas Kivimägi (Reformierakond), kes kogus 58 häält, Arvo Aller kogus 20 häält ning tema vastaskandidaat Urmas Reinsalu (Isamaa) 17 häält. Riigikogu esimehena jätkab Lauri Hussar (Eesti 200).

Kokku jagati laiali 96 hääletussedelit. Üks tagastatud sedel oli kehtetu.

Kaks aseesimeest valiti salajasel hääletusel samaaegselt. Aseesimeeste valimise tingis senise teise aseesimehe Jüri Ratase (Isamaa) siirdumine Euroopa Parlamenti.

Arvo Alleri poolt lubasid lisaks EKRE saadikutele, keda on 11, hääletada Keskerakond, keda oli täna kohal 6 (seitsmest), lisaks hääletas ilmselt EKRE kandidaadi poolt erakonnatu Kalle Grünthal. Kaks häält tuli lisaks mujalt.

EKRE esimees Martin Helme ütles, et traditsioonide kohaselt kuulubki riigikogu juhatuse teise aseesimehe koht suurimale opositsioonierakonnale. “Heameel selle üle, et mingigi normaalsus riigikogu töös on tagasi,” ütles Helme. Ta lausus, et kahtlemata seisab Arvo Aller opositsiooni huvide eest parlamendi juhatuses kindlamalt ja tasakaalukamalt kui seisis Jüri Ratas ja kui oleks seisnud Urmas Reinsalu, kes oleks teinud sellest oma ühemehesõu.

“Ka näitab see kindlasti, et jutud sellest et EKRE oleks justkui poliitilises isolatsioonis, ei vasta tõele,” lisas Helme, kes iseloomustas Allerit kui poliitikut, kes süveneb teemadesse, on tasakaalukas ja kõrge töövõimega.