Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Iirimaa on muutunud: leplik migrantide tervitamine on asendunud raevuka vastupanuga

-
16.07.2024
Nad tulevad ja tulevad…
© Scanpix

Endine Iiri peaminister Leo Varadkar ujutas riigi migrantidega üle ja pikka aega olid iirlased sellega päri, sest saarelt endaltki on parema elu otsingul lahkunud miljoneid iirlasi. Kui aga alžeerlasest migrant pussitas Dublinis inimesi, sealhulgas lapsi, sai iirlaste mõõt täis ja nüüd on immigratsioonivastasus saanud tavapäraseks.

Massimigratsiooni tõttu on Iirimaal suur puudus elamispinnast, sest valitsus annab olemasolevad ja ehitatavad korterid “õnnetutele” migrantidele ning noortel iirlastel on juba võimatu osta elu alustamiseks oma kodu. Iirlaste protestid muutuvad üha raevukamaks, sest valitsus valitsus jätkab sisserände soodustamist.

Iirimaa politsei pidas esmaspäeval kinni mitmeid inimesi vägivaldsete kokkupõrgete ajal immigratsioonivastastega meeleavaldajatega Dublinisse kavandatava asüülitaotlejate majutusasutuse ehitusplatsil.

“Mitu inimest on vahistatud ja viibivad praegu Dublini politseijaoskondades vahi all,” seisis politsei poolt uudisteagentuurile AFP saadetud avalduses. Muid üksikasju ei täpsustatud.

Sotsiaalmeediasse postitatud videotest võis näha, kuidas pealinna põhjaosas asuvas endises värvitehases põlevad masinad ja ehitusmaterjalid.

Protestijad loopisid politseinike pihta telliseid ja lasid ilutulestikurakette. Politsei kasutas rahva laialiajamiseks pipragaasi. (AFP-BNS-UU)